Stylingtips voor een stoere jongenskamer

Stylingtips voor een stoere jongenskamer

Je denkt bij een jongenskamer vooral aan een stoere inrichting, maar de ideale jongenskamer is zoveel meer dan dat alleen! Het is een slaapkamer, de plek waar huiswerk gemaakt wordt en waar er met broertjes, zusjes en vriendjes gespeeld wordt. Maar vooral: het is het eigen domein van een jongen. Met een aantal kleine aanpassingen geef je een slaapkamer voor jongens een frisse en moderne look! Tegelijkertijd zorg je er zo ook voor dat de kamer geschikt blijft voor de veranderende interesses en bezigheden van je kind. Een stoere kinderkamer voor jongens is dus ook al helemaal klaar als tienerkamer.

Introduceer nieuwe kleuren en stoere materialen in de kamer om deze nieuwe fases in te luiden. Maak er met nieuwe meubels en mooie accessoires een fijne en opgeruimde jongenskamer van, waar genoeg ruimte over is om lekker te spelen!

Stoere jongenskamer in zwart-wit

Een combinatie van zwarte en witte kleuren op de muren en in de meubels geeft een mooi contrast. Bovendien zijn deze basic kleuren geschikt voor jongens van alle leeftijden. Meubels in deze kleuren gaan dus een lange tijd mee! Deze stoere kleurencombinatie geeft bovendien een ruimtelijk en opgeruimd gevoel. Geen overbodige luxe in de gemiddelde jongenskamer! Mix houten meubels met meubels met metalen onderdelen voor een extra robuuste en stoere look. De meubels in een kinderkamer hebben soms veel te verduren door al het spelen, dus kies voor stevige materialen. Met muurstickers en muurdecoratie geef je de kamer tenslotte een persoonlijke uitstraling. Kies een inspirerende tekst voor je kind of laat de jongen zelf iets uitkiezen voor zijn slaapkamer! Allemaal in een stoere kleurencombinatie van zwart en wit!

Creëer een werkhoek in de slaapkamer

Als je kind eenmaal naar school gaat, is een eigen bureau in de slaapkamer erg fijn. Een aparte werkhoek in de jongenskamer is de ideale plek voor het maken van al het huiswerk en zorgt ervoor dat alle bureau accessoires een vaste plek krijgen. Zo krijgt een kamer vanzelf een meer volwassen en stoere uitstraling! Ook het aanbrengen van een wandschildering of lambrisering in de slaapkamer is een leuk idee. Een lambrisering in een stoere kleur of gemaakt van behang, geeft deze slaapkamer voor jongens net wat meer persoonlijkheid en zorgt ervoor dat de kamer er ruimtelijker uitziet. Met lederen accessoires creëer je met een aantal kleine toevoegingen een geheel nieuwe sfeer. Denk bijvoorveeld aan een plank aan de muur met lederen plankdragers. Of vervang de handvaten van sommige meubels door leren deurgreepjes!

Bekijk ook dit artikel voor meer ideeën en stylingtips voor een stoere jongenskamer met een industriële inrichting.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!