Stylingtips voor een stoere jongenskamer

Stylingtips voor een stoere jongenskamer

Ook al denk je bij een jongenskamer vooral aan een stoere inrichting, de ideale jongenskamer is zoveel meer dan dat alleen! Het is een slaapkamer, de plek waar huiswerk gemaakt wordt en waar er met broertjes, zusjes of vriendjes gespeeld wordt. Maar vooral: het eigen domein van zoonlief. Met een aantal kleine aanpassingen geef je deze kamer een frisse en moderne look! Tegelijkertijd zorg je er zo ook voor dat de kamer geschikt blijft voor de veranderende interesses en bezigheden van je kind. Introduceer nieuwe kleuren en stoere materialen in de kamer om deze nieuwe fases in te luiden. Maak er met nieuwe meubels en mooie accessoires een fijne en opgeruimde jongenskamer van waar genoeg ruimte over is om lekker te spelen!

Moderne jongenskamer in zwart-wit

Een combinatie van zwarte en witte kleuren op de muren en meubels geeft een mooi contrast. Bovendien zijn deze basic kleuren geschikt voor jongens van alle leeftijden. Meubels in deze kleuren gaan dus een lange tijd mee! Deze stoere kleurencombinatie geeft bovendien een ruimtelijk en opgeruimd gevoel. Geen overbodige luxe in de gemiddelde jongenskamer! Mix houten meubels met meubels van metalen onderdelen voor een extra robuuste en stoere look. De meubels in een kinderkamer hebben soms veel te verduren door al het spelen, dus kies voor stevige materialen. Met muurstickers geef je de kamer tenslotte een persoonlijke uitstraling. Kies een inspirerende tekst voor je kind of laat je zoon zelf iets uitkiezen voor zijn kamer! En vergeet niet: dat allemaal in een stoere kleurencombinatie van zwart en wit!

Werkhoek met stoere leren accessoires

Als je kind eenmaal naar school gaat, is een eigen bureau thuis heel fijn om te hebben. Een aparte werkhoek in de jongenskamer is de ideale plek voor het maken van al het huiswerk en zorgt ervoor dat alle bureau-accessoires een vaste plek krijgen. Zo krijgt een kamer vanzelf een iets meer volwassen en daarmee stoere uitstraling! Ook het aanbrengen van een wandschildering of lambrisering in de slaapkamer is een leuk idee. Een lambrisering van KARWEI in een stoere kleur geeft de jongenskamer net wat meer persoonlijkheid en zorgt ervoor dat de kamer er ruimtelijker uitziet. Met lederen accessoires creëer je met een aantal kleine toevoegingen een geheel nieuwe sfeer. Denk bijvooreeld aan een plank aan de muur met lederen plankdragers. Of vervang de handvaten van sommige meubels door leren deurgreepjes!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.