Van speelparadijs naar een stoere jongenskamer

Van speelparadijs naar stoere jongenskamer

Kleine kinderen worden groot en dat betekent vaak dat de slaapkamer vol speelgoed plaats moet maken voor een stoere slaapkamer met wat minder speelgoed. Maar een slaapkamer voor jongens inrichten, hoe doe je dat? In dit artikel vind je inspiratie voor een stoere jongenskamer met blauw- en grijstinten en robuuste meubels.

Kleuren voor een jongenskamer

Blauwtinten op de muur en in de decoratie helpen bij het creëren van een stoere en industriële slaapkamer. Maak de uitstraling van de nieuwe chillplek voor je tiener af met industriële meubels en accessoires, zoals een metalen opbergrek en leren plankdragers.

Handige tip!

Vergeet ook niet in kringloopwinkels te speuren naar bijvoorbeeld vintage sportartikelen voor een extra stoere uitstraling.

Een muur in een petrol knalkleur past goed bij een industriële uitstraling en combineert goed met diverse grijstinten. Maak de look compleet en laat de accentkleur terugkomen in de stoffering van de kamer.

Turnringen aan het plafond vormen niet alleen een leuke accessoire, maar zijn natuurlijk ook heel cool om mee te spelen en te sporten!

Huiswerk maken wordt een stuk minder vervelend aan een mooi bureau. En voor de groeiende kinderen is een in hoogte verstelbare pianokruk extra handig.

Zorg voor extra opbergruimte met industriële bakken. Deze zijn onverwoestbaar en zorgen voor een stoere uitstraling in een jongenskamer.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!