Botanische prints in huis

Zo pas je botanische behang prints toe in huis

De botanische trend is geïnspireerd op de natuur. De plek die ons zoveel inspiratie te bieden heeft, van mooie structuren, materialen tot natuurlijke kleuren. Naast het letterlijk mee naar binnen van de natuur kun je er ook kiezen dit in de vorm van botanische prints en illustraties op behang te doen. Op deze manier maak je snel een natuurlijk statement in de ruimte die je zelfs in leven houdt zonder groene vingers te hebben!

Voor welke print ga jij?

De botanische prints zijn er in twee soorten behang; fotobehang en vliesbehang. Beide zijn heel eenvoudig aan te brengen doordat de lijm direct op de muur kan worden aangebracht. Je hoeft hiervoor dus geen behang expert te zijn, maar let er wel op dat het patroon van de bladeren mooi op elkaar aansluit.

Heb je een wand in de ruimte die je echt een statement mee wil geven? Ga dan voor het grootste effect met het palmen fotobehang. Met deze print creëer je een ‘vintage’ botanische sfeer die zich door het rustige kleurgebruik mooi laat combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, rotan en natuurlijk veel groen.

Handige tip!

"Restjes behang over? Gooi deze niet weg maar geef ze een mooi plekje in een lijst of maak er een leuke slinger van!"

Liever meer kleuraccenten op de wand? Kies dan voor het vliesbehang printje met palmbladeren. Let er hierbij op dat de overige styling van deze ruimte wat rustiger is waardoor de print mooi naar voren springt en in de spotlights staat. Kies dus voor een wand in de ruimte die mag knallen en schilder de overige wanden in een mooie rustige natuurlijke tint zoals zeegroen.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.