Behang met botanische prints in huis

Zo pas je botanische behang prints toe in huis

Een botanisch interieur is geïnspireerd op de natuur. De plek die ons zoveel inspiratie te bieden heeft. Van mooie structuren, materialen tot natuurlijke kleuren. Je kunt ervoor kiezen de natuur letterlijk naar binnen te nemen met planten. Ook kun je de natuur naar binnenhalen door behang met print en illustraties. Op deze manier maak je snel een natuurlijk statement in de ruimte die je zelfs in leven houdt zonder groene vingers te hebben!

Fotobehang of vliesbehang

Botanisch behang met print zijn er in twee soorten behang: fotobehang en vliesbehang. Beide soorten zijn heel eenvoudig aan te brengen, omdat de lijm direct op de muur kan worden aangebracht. Je hoeft hiervoor dus geen behangexpert te zijn, maar let er wel op dat het patroon van de bladeren mooi op elkaar aansluit.

Heb je een wand in de ruimte die je er wil laten uitspringen? Ga dan voor het grootste effect met het palmen fotobehang. Met deze print creëer je een ‘vintage’ botanische sfeer die zich door het rustige kleurgebruik mooi laat combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, rotan en natuurlijk veel groen.

Handige tip!

Heb je restjes behang over? Gooi deze niet weg, maar geef ze een mooi plekje in een lijst of maak er een leuke slinger van!

Wil je liever meer kleuraccenten op de wand? Kies dan voor het vliesbehang printje met palmbladeren. Let er hierbij op dat de overige styling van deze ruimte wat rustiger is, zodat de print mooi naar voren springt en in de spotlights staat. Kies dus voor een wand in de ruimte die mag knallen en schilder de overige wanden in een mooie rustige natuurlijke tint zoals zeegroen.

Met dit behang met print zorg je voor een botanische woonstijl. Wil je meer inspiratie voor een botanisch interieur? Bekijk dan ook deze ideeën.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!