DIY je eigen schoenenrek maken

Zelf een schoenenrek maken

Schoenen, schoenen en schoenen. We houden ervan en we kunnen niet zonder, maar ze slingeren overal in huis. Tijd om je eigen schoenenrek te maken! Zo heb je alle schoenen op één plek waar ze uit en aan worden gedaan, én het ziet er lekker opgeruimd uit. Ontdek deze DIY en ga ook een schoenenkast maken voor in de hal. In een paar stappen kun je zelf een schoenenrek maken en in een mooie kleur lakken. Bekijk het hele stappenplan hieronder!

Ga je eigen schoenenrek maken

Het opbergen van spullen is fijn, en al helemaal als je spullen dagelijks gebruikt - zoals schoenen - is het heel prettig dat je alles in een praktisch opbergmeubel kwijt kunt. Een zelfgemaakt schoenenrek is zo'n praktisch opbergmeubel! De afmetingen van de in totaal vier MDF-platen zijn 380 bij 380 mm en we hebben 14 bezemstelen gebruikt met een lengte van 1280 mm en een diameter van 24 mm.

We hebben in deze DIY gebruik gemaakt van MDF-platen, maar je kunt natuurlijk ook een schoenenrek van steigerhout maken. Zoek je meer een schoenenrek waar je ook andere items in kunt opbergen, bekijk dan de DIY opbergmeubel in de hal gecombineerd met een lattenwand. Alles opruimen geeft ruimte!

Zijpanelen houten schoenenrek zelf maken
stap 1

Boor de gaten in de MDF planken

Bekijk hier de maatvoering voor de gaten in het schoenenrekje. Teken met een potlood af waar de gaten komen en boor met een scherpe speedboor de gaten. Komt het puntje van de speedboor net door de onderzijde? Draai dan de plank dan om en boor vanaf de andere kant. Zo voorkom je dat het MDF breekt tijdens het boren.

Zelf schoenenrek maken van MDF platen
stap 2

Verlijm de MDF planken

Verlijm de twee MDF planken met houtlijm en klem deze vast met de lijmklemmen. Zorg dat ze tijdens het klemmen niet verschuiven. Herhaal deze stap nogmaals en laat beide delen een paar uur drogen.

stap 3

Verf de zijkanten

Wil je het schoenenrek verven? Schuur dan de twee planken licht op en ontvet deze. Verf ze vervolgens in twee keer (dus weer even licht opschuren als de eerste laag droog is) in de door jou gewenste kleur lakverf.

stap 4

Maak de bezemstelen op maat

Bepaal zelf de breedte van je schoenenmeubel als je deze schoenenkast gaat maken. Zaag de bezemstelen op jouw gewenste lengte en schuur de uiteindes licht rond.

Zelf een schoenenrek maken
stap 5

Plaats de bezemstelen in de gaten

Is de verf droog, plaats dan de bezemstelen in de zijkanten. In principe klemmen de stelen in de gaten, en anders kun je deze vastzetten met een klein spijkertje.

Meer schoenenrek ideeën

We hebben meerdere schoenenrek ideeën voor je als je zelf een een schoenenkast wil maken, zoals dit houten opbergmeubel in de hal of ga je deze DIY schoenenkast liever maken? Bekijk alle wooninspiratie ideeën voor in de hal en creëer een ideale opbergplek voor je schoenen. Tip: zorg voor voldoende ruimte voor al je schoenen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!