Een rustgevende vibe in huis met deze 5 tips

Een rustgevende vibe in huis met deze 5 tips

Je huis is dé plek waar jij je veilig, vertrouwd en prettig voelt. Waar jij je kan terugtrekken om even lekker tot rust te komen en te ontspannen. Thuiskomen noemen we dat ook wel! Heeft jouw interieur deze rustgevende vibe? In deze blog lees je 5 tips hoe jij natuurlijke, rustgevende verfkleuren toepast in je huis. Zodat jij je rust vindt in huis!

1 Creëer een natuurlijke basis

Het creëren van een rustgevende vibe in je huis begint bij de basis. Kies natuurlijke verftinten voor op de muur, die rust uitstralen. Karwei heeft de Flexa Creations Comfort Colours-lijn: een kleurpalet met 10 natuurlijke kleuren, waar je alle kanten mee op kunt om een ontspannen plek thuis te creëren. Deze kleuren zijn speciaal voor Karwei ontwikkeld en zijn stuk voor stuk rustgevende kleuren, die je ook goed met elkaar kunt combineren.

2 Combineer met lichte kleuren

Ontdek de stijlvolle Connecting Green: een frisse en luchtige kleur met een zachte uitstraling. Combineer deze groene muurverf bij een houten visgraat vloer of een strakke laminaat vloer. Door de combinatie met ingetogen kleuren laat je de muurkleur spreken. Zie wat de kleur met jou en je interieur doet!

3 Match met natuurlijke materialen

De invloed van kleuren op de sfeer in je huis is enorm. Wil je een meer rustige uitstraling in je woning creëren, kies dan voor neutrale tinten uit de natuur zoals crème, beige, grijs en groen. Combineer deze met natuurlijke materialen, zoals rotan, sisal, bamboe of een houten vloer. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig rustgevende kleuren in de slaapkamer verwerken. Doe eens gek, zet er een zwarte Hero kast bij!

4 Pas neutrale meubelen en accessoires toe

De neutrale basis van de muurverf zorgt ervoor dat items in de ruimte gaan shinen. Karwei heeft een groot assortiment met meubelen en accessoires die perfect passen bij een ontspannen sfeer in je huis. Ontdek de houten Lasse eettafelstoel en het roze vloerkleed Verona. Zorg dat de inrichting van je interieur uit natuurlijke materialen en kleuren bestaat en schilder de wand in een neutrale tint uit de Flexa Creations Comfort Colours collectie. Simpel toch? Dat geeft pas rust!

5 Haal de rust uit planten

Groen doet je goed, ze geven zuurstof aan de ruimte en je wordt er ook nog eens heel erg vrolijk van! Plaats meerdere kleine plantjes in gelijk gekleurde potten bij elkaar of zet een grote groene plant in je huis. De zachte kleur Midsummer Mist uit het exclusieve kleurpalet van Karwei is een prachtige verftint en laat zich heel goed matchen met groene planten. De muurverf en de planten versterken elkaar. Laat de rust maar komen!

Test de kleur(en) eerst

De kleuren van Flexa Comfort Colours zijn exclusief verkrijgbaar in de Flexa Kleurtester en bij de verfmengbalie in de bouwmarkten van Karwei. Test eerst thuis de kleur op je muur met de kleurtester, om te kijken wat het effect van de kleur in je huis is. Wanneer je een blik Flexa Creations Comfort Colours muurverf koopt, krijg je het aankoopbedrag van maximaal 3 kleurtesters terug. Karwei denkt met je mee!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!