Houten dubbelzijdige lijst voor gedroogd blad

Houten dubbelzijdige lijst voor gedroogd blad maken

Lijsten, daar kun je er niet genoeg van hebben in je interieur. Aan de muur, als wanddecoratie, op een kast of op de grond. Heb je een mooi gedroogd blad dat je in een lijst wilt neerzetten of ophangen? In dit stappenplan leggen we uit hoe je 2 plexiglas platen, 4 houten latjes en wat moeren omtovert tot een houten dubbelzijdige lijst voor gedroogde bladeren.

lijsten-4-800x800
stap 1

Bepaal de afmetingen

Teken de afmeting af op de latten en zaag de, in totaal 8, latten op maat met een handzaag.

lijsten-2-800x800
stap 2

Boor de gaten

Boor in alle vier de latten met een 3mm boor een gat op 3 cm van het uiteinde.

lijsten-3-800x800
stap 3

Herhaal deze stap heel voorzichtig op het triplex

Zorg ervoor dat dit exact klopt met de afmeting op de latten!

lijsten-1-800x800
stap 4

Plaats de platen over de schroef

Plaats een lat met daarop de twee triplex platen voorzichtig over de schroef heen en leg het gedroogde blad tussen de platen in. Sluit het geheel nu af met de tweede lat. Herhaal dit aan de onderkant en draai de schroeven aan met de vleugelmoeren.

Houten lijst met gedroogd blad als wanddecoratie

Dan rest nu alleen nog het uitzoeken van een mooie plek voor je lijsten! Niet zo dol op blank hout? Schilder de latten dan in een kleur naar keus en laat de lijsten matchen met de rest van je interieur.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!