Grafisch prikbord van kurk maken

Grafisch prikbord maken van kurk

Je kunt het zien als prikbord én als muurdecoratie. In dit stappenplan laat ik je zien hoe je zelf een grafisch prikbord van kurk maakt. Mijn werkplek is het creatieve hart van mijn huis, maar vooral de plek waar ik los kan gaan met verschillende creatieve projecten en knutsels. Ik wilde hier al een tijdje iets doen met kurk. Een gewoon prikbord vond ik saai en een hele wand bekleden met kurk was iets te rigoureus. Tot ik deze kurk muurdecoratie vond en meteen een DIY-idee kreeg om deze stukken kurk te beschilderen. Het pak bestaat uit tien stukken kurk die al voorzien zijn van een plakzijde en dus gemakkelijk bevestigd kunnen worden. Het leukste vind ik de verschillende vormen die je kunt maken zonder dat er een stanleymes aan te pas hoeft te komen!

Grafisch prikbord van kurk

Voordat ik vormen op de muur ben gaan maken, ben ik dus eerst aan de slag gegaan met wat verf en tape om de stukken kurk een grafisch effect te geven. Zie hieronder de benodigdheden en een stappenplan voor deze DIY. Creatief met kurk dus!

DIY Grafisch prikbord  stap 1
stap 1

Plak de panelen af met tape

Door de panelen af te plakken met tape en een zijde daarna te beschilderen ontstaan er mooie strakke grafische vlakken!

DIY Grafisch prikbord  stap 2
stap 2

Verf enkele stukken

Om het prikbord van kurk op de muur een leuk effect te geven, heb ik drie stukken beschilderd.

DIY Grafisch prikbord  stap 3
stap 3

Verwijder tape en bevestig de panelen

Wacht tot de verf droog is voordat je de tape verwijdert. Door dit met drie verschillende kleuren en vlakken te herhalen ontstaat er een leuk patroon op het stuk kurk. Ik heb hier gekozen voor pastel kleurtjes en grafische vormen, maar hiermee kun je natuurlijk eindeloos variëren. Zo zou je ook schoolbordverf kunnen gebruiken, zodat je het ook nog als memobord kan gebruiken.

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Meer muurdecoratie met kurk

Klaar is het prikbord van kurk! Perfect voor in de werkkamer. In plaats van het visgraat patroon dat afgebeeld staat op de doos van deze kurk panelen, heb ik ervoor gekozen de stukken kurk in drie vlakken te verdelen. Je kunt meer kurk laten terugkomen in je interieur. Bijvoorbeeld door woonaccessoires met delen kurk, of dit mooie kurkbehang.

Bekijk meer creatieve ideeën voor muurdecoratie. Ook hebben we meer DIY-ideeën voor woonaccessoires die stap voor stap worden uitgelegd.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!