Grafisch prikbord

Grafisch prikbord maken

Mijn werkplek is het creatieve hart van mijn huis, maar vooral de plek waar ik los kan gaan met verschillende creatieve projecten en knutsels. Ik wilde hier al een tijdje iets doen met kurk. Een gewoon prikbord vond ik saai en een hele wand bekleden met kurk was iets te rigoureus. Tot ik laatst tegen deze kurk muurdecoratie aan liep en meteen het DIY-idee kreeg om deze stukken te gaan beschilderen. Het pak bestaat uit tien stukken kurk die al voorzien zijn van een plakzijde en dus gemakkelijk bevestigd kunnen worden. Het leukste vind ik de verschillende vormen die je kunt maken met de losse stukken kurk zonder dat er een stanleymes aan te pas hoeft te komen!

Voordat ik vormen op de muur ben gaan maken met het kurk ben ik dus eerst aan de slag gegaan met wat verf en tape om het kurk een grafisch effect te geven. Het kurk heeft geen voorbehandeling nodig dus je kunt zo aan de slag! Zie hieronder de benodigdheden en een stappenplan voor deze DIY.

DIY Grafisch prikbord  stap 1
stap 1

Tape

Door het kurk af te plakken met tape en 1 zijde daarna te beschilderen ontstaan er mooie strakke grafische vlakken!

DIY Grafisch prikbord  stap 2
stap 2

Verven

Om het kurk op de muur straks een leuk effect te geven heb ik drie stukken beschilderd.

DIY Grafisch prikbord  stap 3
stap 3

Tape verwijderen

Wacht tot de verf droog is voordat je het tape verwijdert. Door dit met drie verschillende kleuren en vlakken te herhalen ontstaat er een leuk patroon op het stuk kurk. Ik heb hier gekozen voor pastel kleurtjes en grafische vormen maar hiermee kun je natuurlijk eindeloos variëren zo zou je ook schoolbordverf kunnen gebruiken zodat je het ook nog als memo bord kan gebruiken.

In plaats van het visgraat patroon dat afgebeeld staat op de doos van het kurk heb ik ervoor gekozen de stukken kurk in drie vlakken te verdelen. Wil je liever een andere vorm kurk gebruiken? Dan is er ook een variant in hexagon vorm waarmee je ook helemaal los kunt gaan op je wand! Ben je zelf aan de slag gegaan of heb je een ander leuk idee bedacht met het kurk? Deel dit dan onder de #KARWEI.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.