Ibiza vibes tuin: de make-over van Klaas

De tuin make-over van Klaas (@dutchguy84)

Na jaren met zijn interieur bezig te zijn geweest, vindt Klaas (@dutchguy84) het tijd om zijn tuin aan te pakken. Zijn grootste wens: de bohemian sfeer van binnen doortrekken naar buiten. “Zo’n heerlijke Ibiza-sfeer met lichte kleuren en naturel hout zou hier perfect passen.” Ibiza is één van zijn favoriete bestemmingen – die sfeer voert hij dit voorjaar samen met KARWEI door in zijn tuin.

Fase 1: Leeghalen en opruimen

We gaan van start! Sinds ik in dit huis ben komen wonen heb ik zo goed als niets aan de tuin gedaan, behalve hier en daar een klein plantje toegevoegd. Maar daar gaat vanaf deze week verandering in komen. Na 2 dagen puinruimen is er al duidelijk verschil zichtbaar, de grote struiken zijn weg, de boom een stuk ingekort en de hangplanten zijn ook flink aangepakt.

De tuin was voor mij nooit een prioriteit, omdat interieur altijd mijn passie is geweest. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Fase 2: Aanleg van de terrassen

De volgende stap is natuurlijk de basis: de terrassen. Ik wilde heel graag 2 verschillende zitplekken creëren. Ook wilde ik graag verschillende materialen gebruiken.

Al redelijk snel viel mijn oog op de houten KARWEI vlondertegels van 100x100cm. Een groot statement en toch warm van uitstraling! Daar hou ik van. Deze tegels zijn bedoeld voor het terras achter in de tuin waar de banken gepland staan. Voor het andere terras heb ik gekozen voor een grote tegel van 50x50cm. Mooi strak en antraciet van kleur.

Het aanleggen ging vrij makkelijk, nadat de grond geëgaliseerd was met zand. Onder de vlonderplaten heb ik ook nog worteldoek toegevoegd, om in de toekomst minder onderhoud te hebben aan het terras, doordat er geen onkruid doorheen kan groeien.

Door de aanleg van de twee terrassen zie je al heel snel resultaat en begint het te kriebelen! Ik wil het totaalplaatje graag zien.

Ik moet nog even een paar dagen geduld hebben voordat de meubels geleverd zullen worden. Tijdens het shoppen van het terras heb ik ook direct 2 grote, betonlook plantenbakken meegenomen die ik als groot statement in de tuin ga neerzetten.

Fase 3: Bouwen van pergola

In het ontwerp van de tuin was één onderdeel heel belangrijk: de pergola met bamboe overkapping. Ik was direct verliefd op het idee van bamboe in mijn tuin en kon letterlijk niet wachten om hem te gaan bouwen. Mijn vader kwam wederom een dagje helpen en we hebben samen deze eyecatcher opgebouwd.

De bamboe pergola bestaat uit grote houten palen van 12 x 12 cm die met een grondboor in de grond gezet zijn. Voor de stevigheid zijn de palen in het beton gezet. Bovenop het frame van de houten palen ligt nu een mat van dikke bamboe stokken.

Het geheel geeft een Ibiza-sfeertje en ik ben superblij dat hij staat. Om hem nog meer op te laten vallen en het Ibiza-sfeertje te versterken heb ik er voor gekozen om hem wit te lakken. Inmiddels is al duidelijk zichtbaar hoe de tuin er straks uit zal komen te zien!

Fase 4: Plaatsen van meubels

Het is zover: de meubels zijn er. Nu begint het echt iets te worden!

Het opbouwen gaat mij goed af en al snel staan de lange tafel, de hangstoel en de banken al klaar om op hun definitieve plek gezet te worden. De banken bestaan uit meerdere onderdelen met losse kussens erop. Superhandig, want zo kan je met verschillende opstellingen spelen. De hangstoel zal zeker een favoriet plekje van mij worden. Hij zit zo lekker en je kan daarin de hele tuin overzien! Door zijn afmeting is deze stoel wel een beetje het middelpunt van het terras geworden.

De stoelen die bij de lange tafel komen te staan zijn gemaakt van donkerkleurig touw en geven een luchtige uitstraling aan het geheel, perfect in combinatie met de houten tafel van 210cm lang en 100cm breed.

Nu wordt het tijd om het geheel af te gaan maken! Zoals je kan zien op de foto heb ik ook een houten frame voor het oude raam in de garage gemaakt, zodat je dat minder ziet. Het heeft een shutter-uitstraling en versterkt het eilandgevoel in de tuin.

Het eindresultaat: de Ibiza vibes tuin van Klaas!

Daar is hij dan! Mijn nieuwe tuin. Wat vinden jullie ervan? Wat een verschil met hoe het eerst was! In samenwerking met KARWEI pakte ik mijn tuin de afgelopen maand helemaal aan. Alles ging eruit (op de grote boom na) en alles kreeg een flinke schoonmaakbeurt. Ik ben verliefd op de loungebanken en de mooie, grote plantenbakken.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.