Meer kerst in je interieur - 6 stylingtips voor kerst in huis

Meer kerst in je interieur - 6 stylingtips voor kerst in huis

De mooiste tijd van het jaar staat voor de deur! Haal de kerstdecoratie en snoeren met lichtjes maar tevoorschijn. Maar waar begin je met het versieren van je interieur? En hoe breng je op een stijlvolle manier kerstversiering aan in huis? 6x tips en ideeën voor een o zo sfeervol kerst interieur.

1. Kerst begint bij de voordeur

Een fijne kerstsfeer begint al bij binnenkomst. Voor een subtiele touch hang je één of meerdere sterren met kerstgroen aan of bij de deur. Maak de ster persoonlijk met jouw eigen linten of decoratie en geef sfeer aan de entree van jouw kersthuis.

2. Kies de leukste kerstversiering

Tijd voor het optuigen van de kerstboom! Kies leuke kerstversiering en stem de kleuren in de boom af op de rest van je interieur. Als je kiest voor decoratie in kleuren of tinten die in huis voorkomen, ontstaat er al snel een mooi geheel. Denk aan twee of drie kleuren, dat oogt heel sfeervol. Rood en wit is een klassieker. Mooi is ook wit, roze en donkerrood, zoals in de onderstaande foto. De kleuren van de ornamenten passen precies bij de kussens op de bank, het vloerkleed en zelfs bij de pakjes onder boom.

Extra stylingtip:

staat de kerstboom vlakbij je eettafel? Stem de decoratie op elkaar af, dit zorgt voor eenheid.

3. Sfeervol licht

Licht is een enorme sfeermaker en onmisbaar tijdens de feestdagen. Als je kiest voor verlichting in dezelfde kleur, blijft het sfeervol. Koop bijvoorbeeld hetzelfde lichtsnoer een paar keer en gebruik dit op verschillende plekken in huis.

4. Hoekjes creëren

Maak kleine kerstcomposities in huis. Voeg dennenappels en kleine figuren zoals mini-kerstboompjes en hertjes toe aan een schaal met kaarsen en theelichtjes en er ontstaat meteen een winters tafereel. Maak kleine composities op verschillende plekken in het huis, in zo’n mooie stolp of op de vensterbank. Bundel een setje kaarsen op een onderbord voor op het bijzettafeltje.

5. Breng buiten naar binnen

Kerstgroen staat garant voor instant kerstsfeer. Plus: je huis gaat zo lekker naar kerst ruiken.

4x ideeën voor een groene kerst:
- Vlecht een tak eucalyptus door het draadstaal van je hanglamp. Steek er hier en daar takjes met rode besjes in.
- Versier een kamerplant, zoals een kamerden, met lichtjes en eventueel wat kerstballen.
- Zet één mooie tak kerstgroen in een grote vaas. Hang er een paar blikvangers in, zoals deze schattige lama’s of deze zoete kerstdecoratie en klaar ben je.
- Mix in een vaas verschillende soorten kersttakken zoals eucalyptus, pinus of asparagus.

6. DIY er op los met kerst

Dit jaar geen kerstboom voor jou? Met deze zelfmakers haal je minstens zoveel kerstsfeer in huis.

  1. Zelgemaakte kerststerren
  2. Houten adventskalender
  3. Boom van behang
    Prik rechthoekige stukjes van bijzonder behang op de muur in de vorm van een kerstboom. Combineer met ander mooi papier zoals pagina’s uit een oud boek en voeg takjes kerstgroen toe. Tip: probeer de compositie eerst uit op de vloer

It’s beginning to look a lot like Christmas! Nu alleen de tuin nog! Zo maak je er een winterwonderland van.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!