Sieradenstandaard van hout maken

Sieradenstandaard van hout maken

Ben je op zoek naar een plek om sieraden te kunnen opbergen? Geef je sieraden een ereplekje aan deze sieradenstandaard van hout! Op een sieradenstandaard verzamel je jouw mooiste exemplaren. En een voordeel is dat je ze iedere dag meteen goed terug kunt vinden! Bij het uitwerken van het ontwerp van deze sieradenstandaard van hout kwam ik tot de ontdekking dat koperbuizen prima te vervangen waren door houten balkjes. Dit keer ben ik daarom aan de slag gegaan met een combinatie van messing koppelstukken en hout. Een supermooie combinatie! Waarom zou je sieraden nog opbergen, als je ze aan deze mooie DIY sieradenstandaard kunt hangen?

sieradenstandaard-stap-1-800x611
stap 1

Bepaal de vorm

Bedenk een vorm voor de standaard en zaag dit uit. Bepaal vervolgens het middelpunt van de vorm en bevestig hier de voetplaat.

Sieradenstandaard
stap 2

Zaag de latjes

Zaag vervolgens de latjes op maat. Afhankelijk van de lengte van je sieraden kun je zelf bepalen hoe lang de latjes moeten worden. Ik gebruikte 4 latjes van 9 cm en 1 van 11 cm.

sieradenstandaard-stap-3
stap 3

Schuif de latjes in de koppelstukken

Dan kunnen nu de latjes in de koppelstukken worden geschoven. Door bij stap 3 aan de uiteinden van de latjes een randje te vormen met washitape, blijven de latjes stevig zitten in de koppelstukken zonder dat je lijm hoeft te gebruiken.

sieradenstandaard-stap-4-800x881
stap 4

Bevestig het rekje

Zet tot slot het rekje op het onderste deel en zoek een mooi plekje voor deze DIY sieradenstandaard!

Benodigdheden

Ideeën voor sieraden opbergen

Deze sieradenstandaard van hout is voor je mooiste sieraden die je snel terug wil vinden en een ereplekje verdienen. Wil je meer sieraden opbergen? Dat kan natuurlijk in een kant-en-klaar opbergdoosje, maar je kunt ook zelf aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld zelf een wandrek maken waarin je opbergbakjes voor sieraden kunt zetten. Of maak dit kleine bewaarkistje om sieraden in te bewaren. Deze kun je natuurlijk volledig naar jouw persoonlijke stijl maken.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!