Vaderdag kistje maken

Vaderdag kistje maken

Leuk knutselidee voor een Vaderdag cadeau! Ga samen met je kids aan de slag en verras papa, opa of iemand anders speciaals met dit leuke houten bewaarkistje. Handig om sleutels of andere kleine spullen in te bewaren en zo te voorkomen dat papa altijd alles kwijt is, dus dit cadeau voor vaders is stiekem ook heel fijn voor mama’s! Bekijk het stappenplan en ga ook aan de slag.

Stap 1 vaderdag kistje
stap 1

Plaats de korte stroken

Plaats de korte stroken (D) voor de zijkant tussen de voor- en achterstroken ( C). Zet ze met een paar kleine tipjes montagekit en spijkertjes (S1) vast.

Stap 2 vaderdag kistje
stap 2

Plaats het bodempaneel

Plaats het bodempaneel (A) en zet deze ook met spijkertjes (S1).

Handige tip!

Het is vaak lastig om de kleine spijkertjes in het MDF te slaan. Prik, van tevoren, met een priem de spijkergaatjes voor. Blijf minimaal 1,5 cm. van de kant, anders splijt het MDF.

Stap 3 vaderdag kistje
stap 3

Bevestig het tussenschot

Leg tijdelijk het onderplaatje (F) van de deksel (MDF 8 mm) in het kistje. Schuif het geheel naar links en plaats het tussenschot (E) tegen het onderplaatje. Bevestig het tussenschot met kit en spijkertjes (S1) en verwijder het onderplaatje.

Stap 4 vaderdag kistje
stap 4

Bevestig de deksel

De deksel van het kistje maak je door het onderplaatje (F) tegen het dekseltje (B) te bevestigen. Zorg ervoor dat je aan alle zijden een ruimte overlaat van 12 mm. Gebruik kit en kleine spijkers. (S2) Tik de spijkertjes vanaf de onderkant (F) vast.

Stap 5 vaderdag kistje
stap 5

Versier de bovenzijde

Versier de bovenzijde van de deksel (B) met kleine spijkers (S2). Met een potlood kun je letters en/of figuren maken. Prik met de priem de spijkergaatje voor. Schuur de potloodstrepen weg en sla tot slot de spijkertjes in de priemgaatjes.

Maak het bewaarkistje extra persoonlijk

Maak het Vaderdag bewaarkistje helemaal af door het in de favoriete kleur van papa te schilderen. Schrijf er vervolgens nog een lief persoonlijk kaartje bij en jullie originele zelfgemaakte vaderdag kistje is klaar!

Meer Vaderdag cadeau ideeën

Ben je op zoek naar inspiratie voor meer cadeaus voor een vader, een opa, een buurman, etc.? We hebben meer leuke knutselideeën! Misschien past dit DIY wijnrek wel beter bij jouw vader? Of ga je toch voor deze handige houten gereedschapskist?

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!