DIY werkplek-opberg-idee: een houten trolley onder je bureaublad

DIY werkplek-opberg-idee: een trolley onder je bureaublad

Maak je werkplek helemaal compleet met een opbergtrolley. Zo heb je al je werkspullen bij de hand en in een handomdraai tover je deze uit het zicht, door de trolley te draaien. Handig, origineel en zelfgemaakt: deze toffe trolley voor onder het bureaublad. Bekijk hoe je deze opbergtrolley maakt en wat je erbij nodig hebt. Succes en opbergen maar!

Een rijdende trolley onder je werkblad

Aan de ene kant heb je ruimte voor je werkspullen, en aan de andere kant – door de trolley simpelweg te draaien op de wieltjes – zijn er twee vakken voor je leuke tijdschriften. Super praktisch, want zo kijk je in een handomdraai niet meer tegen je werkspullen aan en is er alleen maar ruimte voor ontspanning.

Het zaagplan van de DIY trolley

De houten onderdelen van de opbergtrolley hebben de onderstaande maten:

• 1 maal een achterpaneel van 604 x 300 mm
• 2 maal een zijpaneel van 604 x 336 mm
• 1 maal een bovenpaneel van 336 x 336 mm
• 1 maal een onderpaneel van 336 x 300 mm
• 1 maal een tussenpaneel van 336 x 300 mm

stap 1

Zaag alles op maat

Wist je dat je alle houten delen die je nodig hebt eenvoudig op maat kunt laten zagen bij Karwei? En met je KARWEI kaart is dit ook nog eens helemaal gratis. Erg handig dus!

stap 2

Boor alle gaten voor en verzink de gaten

Boor alle gaten voor met een verzinkboor, zodat de schroeven mooi wegvallen in het hout.

stap 3

Bevestig de zijkanten op de boven- en onderkant

Schroef de bovenplank op de twee zijkanten te liggen. Schroef vervolgens de onderplank tussen de twee zijpanelen.

stap 4

Monteer de houten achterkant

Plaats het houten achterpaneel dieper in de kastombouw, op 2,5 cm vanaf de achterrand van de ombouw, en schroef dit paneel vast.

stap 5

Plaats de ligplankjes

Bevestig de twee ligplanken: een ligplank op 330 mm hoogte vanaf de bovenkant van de onderplank en een ligplank op 50 mm vanaf de onderkant van de bovenplank. Schroef de twee ligplanken vast vanaf de buitenkant.

stap 6

Maak de gaten voor de stangen

Meet de juiste hoogte op waar de gaten moeten komen voor de twee metalen stangen aan de achterkant van de trolley. Boor de vier bevestigingsgaten helemaal door in de zijpanelen. Gebruik hiervoor een houtboor van 5 mm.

stap 7

Zaag de stangen op maat

Zaag de metalen stang (dikte van 5 mm) af op een lengte van 33,6 cm. Doe dit twee keer en schuif de stangen door de gaten in de zijpanelen.

stap 8

Plamuur de schroef- en boorgaten dicht

Plamuur alle gaten met kneedbaar hout. Laat de plamuur goed drogen en schuur de plamuurplekken heel licht op, als dit nodig is.

stap 9

Monteer de zwenkwielen

Zet de trolley met de bovenkant op de grond en schroef de 4 zwenkwielen op de onderkant vast. Let op: Gebruik schroeven van 3,5 bij 40 mm waar je de plaatbevestiging van de zwenkwielen in de kopse kant van de zijpanelen vastschroeft. En gebruik schroeven van 4 bij 16 mm waar je de plaatbevestiging van de zwenkwielen op de onderkant van de trolley bevestigt.

stap 10

Draai de trolley om en zet hem op z’n wielen

Berg al je spullen op in deze handige trolley en plaats leuke tijdschriften op afbeeldingen achter de stangen op de achterzijde. Veel werkplezier en ontspan-momenten gegarandeerd!

Ontdek de hele werk & relaxhoek

Bekijk alle DIY ideeën van deze totale werk & relaxhoek. Maak ook een werkplek bij het raam, een ontspanzitje bij het raam en een praktische kastenwand. Meer opbergruimte nodig op je werkplek? Maak dan je eigen opbergkast op maat. En de trolley mag natuurlijk niet ontbreken in deze hoek. Succes en geniet!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!