Eigen muurschildering maken met deze ontwerpen

Maak je eigen muurschildering met deze eenvoudige ontwerpen!

Wil je echt iets origineels op de muur? Kies dan voor een muurschildering. We hebben drie stijlvolle muurschilderingen voor je gemaakt met daarbij een handleiding, zodat jij eenvoudig ook deze muurkunst kunt maken thuis. Of je deze muurtekening nu op de woonkamerwand plaatst of op de werkkamer, zelfs op de kinderkamer of gangmuur is deze toffe combinatie van vormen en kleuren een waanzinnige DIY in huis. De kleuren in de wandcreaties komen uit het trendpalet van de Karwei trendkleur 2023, inclusief natuurlijk de trendkleur 2023 zelf: Nordic Green! Bekijk hoe je deze muurschildering thuis maakt.

Drie ontwerpen muurschilderingen

Omdat we zo trots zijn op onze trendkleur met de bijbehorende kleuren in het trendpalet, zien we alleen maar mogelijkheden om deze tinten in je interieur te verweven. Zoals bijvoorbeeld in een originele muurschildering. Speciaal voor jou zijn er drie verschillende wandschilderingen ontworpen, met drie groottes per ontwerp: small, medium en large. Voor elke muur is er een passend maatje!

Muurschilderingen met design guide

Bewonder de drie ontwerpen voor op de muur. Je kunt kiezen uit Immersive nature, Stones en Nordic landscape. Bepaal vervolgens per ontwerp welke maat - small, medium of large - het beste past bij jouw wensen en de beoogde muur. We hebben voor elk ontwerp een handleiding inclusief ontwerpschets ontwikkeld, zodat jij deze muurschildering eenvoudig op je muur kunt maken. Bekijk de Immersive nature handleiding, de Stones handleiding en de Nordic Landscape handleiding voor alle details en schetsen van deze toffe drie muurschilderingen.

Wanneer je jouw favoriet hebt gevonden, kun je met het stappenplan hieronder aan de slag met het maken van de wandschildering. Alles stappen zijn voor elk ontwerp en voor elke uitvoering toepasbaar. Vind jouw favoriet, bekijk de stappen en maak je eigen muurkunst met de Nordic Green trendkleur en de bijpassende tinten, die je kunt laten mengen in de bouwmarkt. Hoe leuk!

stap 1

Verf de basislaag

Schilder de hele wand met twee lagen muurverf in Nordic Green. Laat het volledig drogen.

stap 2

Schets de muurschildering op de muur

Teken met een potlood ruwweg het ontwerp op de muur. Schrijf de kleurnamen op elke sectie, zodat je onthoudt welke kleur waar hoort.

stap 3

Vul de kleuren in

Verf de getekende vormen zo nauwkeurig mogelijk in de juiste kleur. Maak je geen zorgen dat je buiten de lijntjes schildert, het is bedoeld om abstract te zijn en kunt vloeiend zijn met je vormen. Begin aan een andere sectie, terwijl je eerste kleur aan het drogen is. Voltooi elk deel van de kleur, laat het drogen en schilder dan een tweede laag.

stap 4

Werk zo nodig bij

Maak de randen schoon met een kleine borstel zodra de tweede laag droog is. Probeer lijnen die een beetje hobbelig zijn glad te strijken.

stap 5

Plaats een beschermlaag over de muurschildering

Bevindt de muurschildering zich in een ruimte waar veel wordt gespeeld, muren worden aangeraakt of veel activiteit is – zoals een kinderkamer, speelkamer of gang? Gebruik dan een acrylic varnish om je kunst te beschermen tegen vieze vingers. Laat de muurschildering goed drogen en je eigen muurschildering is klaar!

Benodigdheden

Materialen (8)

Nog meer wandschildering inspiratie!

Ontdek ook deze DIY en zie hoe je eenheid creëert in een ruimte door verschillende vormen en kleuren van deze plek terug te laten komen in de schildering op de muur. Gaaf toch? Vind nog meer creatieve muurdecoratie ideeën en toffe verf ideeën. We hebben ze allemaal! Bekijk bijvoorbeeld hoe je een cirkelwand maakt of hoe je zorgt voor een kleurverloop met verf op de muur.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!