Wanddecoratie idee: maak je eigen kunstwerk

Maak je eigen luxe kunstwerk

Heb je nog plek voor mooie wanddecoratie? Je kunt het haast niet mooier vinden, dit kunstwerk kun je namelijk zelf maken! Met dit stappenplan maak je zelf een grafisch schilderij van hout dat precies past bij de City Loft woonstijl. Met een potje verf in gouden kleur geef je jouw kunstwerk een luxe uitstraling. Maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken om jouw kunstwerk de gewenste uitstraling te geven.

Maak je eigen luxe kunstwerk stap 1
stap 1

Zagen

Laat het underlayment bij Karwei op maat zagen (60x40 cm) zodat je thuis direct aan de slag kunt met het schilderwerk! Beschilder het op maat gezaagde deel aan beide zijden in zijn geheel in een blauwe tint en laat dit goed drogen.

"Maak je eigen luxe kunstwerk stap 2
stap 2

Bepaal het patroon

Bepaal het patroon wat je goud wil schilderen met tape. Het gedeelte tussen de lijnen wordt straks goud geschilderd, zodat er een strak patroon zichtbaar wordt.

Maak je eigen luxe kunstwerk stap 3
stap 3

Schilder de stroken

Schilder de gecreëerde stroken goud en laat dit goed drogen. Na het drogen kan de tape verwijderd worden. Doe dit voorzichtig zodat je de onderlaag niet meetrekt.

Maak je eigen luxe kunstwerk stap 4
stap 4

Bevestig de wandhaakjes

Maak het patroon zo gek of symmetrisch als je zelf wilt. Als laatste stap kun je de plaat aan de achterzijde nog twee wandhaakjes geven.

Tip!

Bepaal zelf de afmetingen van jouw kunstwerk en werk met meerdere kleuren verf als dit beter past bij jouw woonstijl.

Meer DIY ideeën voor wanddecoratie

Ik heb er bij de styling voor gekozen om de lijst neer te zetten. Maar door de bevestigde wandhaakjes kun je de lijst natuurlijk ook laten pronken aan de muur. Stijl je zelf gemaakte schilderij af door het te combineren met een groepje andere lijsten en accessoires. Zo komt dit grafische schilderij als wanddecoratie nog beter uit.

Heb je meer ruimte aan de muur voor je zelfgemaakte kunst? Met deze stoere klemborden geef je de wand een stoere en persoonlijke twist. Of blijf in grafische stijl en maak dit prikbord gemaakt van kurk.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!