keuzehulp

Welke soort plug kies ik voor mijn klus?

Kiezen uit de verschillende soorten pluggen is eenvoudig, als je weet van welk materiaal de wand is en wat je wilt bevestigen. De ene plug is de andere niet: dat is één ding dat zeker is! En ze zijn ook nog eens onmisbaar. Want je wilt natuurlijk niet dat jouw mooie lamp of wanddecoratie binnen no time op de grond ligt. Wij hebben alle soorten pluggen op een rij gezet. Zo weet je zeker dat alles blijft hangen!

Gipsplaatplug karwei
stap 1

Gipsplaatplug

Als je op zoek bent naar een snelle en sterke bevestiging in een gipsplaat, dan kies je voor de gipsplaatplug. Deze plug boort zichzelf in de plaat en zekert automatisch, ook met isolatie achter de plaat. Zo hang je lichte tot middelzware voorwerpen - denk aan een gordijnrail, kapstok of een TV - in een handomdraai op. De pluggen zijn geschikt voor gipsplaten met een dikte van 9,5mm - 15mm.

Hollewandplug Toggler Karwei
stap 2

Hollewandpluggen

Wil je iets ophangen aan een holle wand? Dan is de hollewandplug jouw ideale klusmaatje door de combinatie van het sterke draagvlak en de anti-rotatievleugels. De plug verankert zich achter het plaatmateriaal wat voor een supersterke bevestiging zorgt in wanden van 3 tot 26 mm dik. Zo hang je met groot gemak lichte tot middelzware voorwerpen op zoals een garderobestang of schilderij.

Hollewandanker pluggen Toggler
stap 3

Hollewandanker

Op zoek naar ultieme zekerheid? Dat geeft het hollewandanker je, want deze plug biedt ultieme zekerheid bij de montage van lichte tot zware voorwerpen aan holle wanden en plafonds. Zoals een radiator, TV met zwenkarm en trapleuning. Dankzij de handige montagestrips heb je geen extra gereedschap nodig en is de montage een fluitje van een cent. Door het stalen verzinkte draagvlak kun je de Hollewandankers ook gebruiken in vochtige ruimtes voor bijvoorbeeld een douchedeur.

Tip!

Let op: Gebruik bouten met een metrische draad in plaats van schroeven.

Alligator pluggen Toggler
stap 4

Alligator muurplug

Op de alligator muurplug kun je bouwen waar andere pluggen je allang in de steek gelaten zouden hebben. De alligator plug is te gebruiken voor alle massieve materialen en een echte probleemoplosser voor de bevestiging van dynamische delen, zoals trapleuningen, ventilatoren en handdoekhouders. Door de goede spreiding van deze plug heeft hij buitengewone uittrekwaarden. Wil je optimale houvast? Kies er dan voor om schroeven te gebruiken die net iets langer zijn dan de plug.

Tip!

Wist je dat je de schroef meerdere keren in en uit kunt draaien? Wel zo handig als je de muren een keer wilt verven.

Universeel muurplug pluggen kiezen Karwei
stap 5

Universeel plug

Weet je niet van welk materiaal jouw muur of plafond is gemaakt? Dan is de universeel plug dé veelzijdige alleskunner die zich overal thuis voelt. De plug bijt zich met zijn kaken muurvast in vaste materialen zoals cellenbeton (gasbeton). In holle wanden en plafonds klapt de plug bij het indraaien van de schroef automatisch open. De flens voorkomt dat de plug in de holle ruimte verdwijnt. Zo monteer je met het grootste gemak lichte en zware voorwerpen. Altijd perfect gemonteerd en in iedere situatie. Dat comfort biedt deze allrounder. En zit het object eenmaal aan de wand, dan zit deze maximaal vast. Je hoeft dus niet door te schroeven voor meer houvast.

Toggler pluggen

Wanneer je een mooie lamp, een duur schilderij of een tv wil ophangen is het wel erg fijn als deze ook blijft hangen. En daarin is de juiste plug erg belangrijk. In de onderstaande video van Toggler zijn de verschillende Toggler-pluggen weergegeven en ontdek je de werking van alle bovenstaande pluggen. Zo zie je duidelijk waar de pluggen van elkaar in verschillen, en welke jij dus nodig hebt voor jouw klus!

Deze keuzehulp komt voor in