Tips voor het maken van een kinderspeelhoek in de woonkamer

De kinderhoek die gezien mag worden

Wil je een leuk speelhoekje creëren in de woonkamer waar de kinderen lekker aan kunnen spelen en knutselen? We hebben een aantal tips hoe je een kinderspeelhoek kunt maken in de woonkamer die ook past bij de rest van je interieur. Er zijn tegenwoordig allerlei leuke manieren om de kinderhoek bij het interieur te betrekken.

Combineer materialen en creëer een fijne kinderhoek

Door te kiezen voor meubels en materialen die aansluiten bij de inrichting, krijgt de kinderhoek dezelfde look and feel als de rest van de kamer en past deze goed bij het interieur. Op deze manier wordt de kinderhoek een onderdeel van de woonkamer en die mag dan ook zeker gezien worden!

Zelf een kinderspeelhoek maken

Wil je zelf zo’n leuke kinderhoek creëren? Koop in de winkel een kastje, poten en een houten plaat of constructieplaat en laat de plaat op maat zagen. Houd hierbij de breedte van het kastje aan. De lengte van de plank is afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de kinderhoek. Je kunt de kinderspeelhoek dus op maat maken. Laat de plaat aan één zijde op de kast leunen en bevestig de poten aan de andere zijde. Voor extra stevigheid kan de plaat ook aan de kast bevestigd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Nu rest alleen nog het uitzoeken van een leuke kruk en klaar is de kinderhoek! Hier is gekozen voor een stoere bok, waarop je ook je gymkunsten kunt laten zien.

Plaats het speelhoekje tegen een wand

Door de kinderhoek tegen een wand te plaatsen, creëer je eenvoudig een knus zitje waar tegenaan geleund kan worden. Door hier een zacht vachtje en leuke kussens toe te voegen, wordt dit een heerlijke plek waar de kinderen zich even kunnen terugtrekken om een boek te lezen of om even lekker te ‘chillen’. Het lichtsnoer is bevestigd met een gekleurd washi-tape en blijft door zijn lage gewicht goed hangen. Ideaal voor als je het snoer nog een keer wilt verplaatsen, maar geen gaten in de muur wilt slaan. Wil je zelf een lamp maken en bijvoorbeeld ophangen aan een lederen lus om het hoekje wat stoerder te maken? Bekijk dan hier het stappenplan hoe je zelf een lamp kunt maken met de onderdelen van Snoerboer.

Werk met schoolbordverf

Het blad is gemaakt van een op maat gezaagde OSB plaat, maar hier kan natuurlijk ook een andere houtsoort gekozen worden.

Ook kun je de plaat zelf nog van een leuk kleurtje voorzien. Het gebruik van schoolbordverf is een leuk idee zodat de kinderen zelf op het blad kunnen tekenen. Het hout kun je bjj Karwei heel gemakkelijk op maat laten zagen. Ideaal, want zo kun je thuis direct aan de slag. (* Plantje, washi-tape, schriften en pennenbakje zijn privé-bezit).

Bekijk meer tips voor speelhoekjes en kinderkamers

Dit speelhoekje past als het goed is nu perfect bij de rest van de woonkamer! Maar misschien wil je dit kinderspeelhoekje juist op een kinderkamer maken. Dat kan natuurlijk ook! Wil je meer inspirerende ideeën over een DIY speelhoekje? Of zoek je meer tips voor een stoere kinderkamer? Bekijk dan deze leuke DIY-ideeën!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!