De kinderhoek die gezien mag worden

De kinderhoek die gezien mag worden

Is de kinderhoek een doorn in het oog? Dat is verleden tijd wanneer deze wordt betrokken bij de rest van het huis. Zo zijn er tegenwoordig allerlei leuke manieren om de kinderhoek bij het interieur te betrekken.

Combineer meubelen en creëer een fijne kinderhoek

Door te kiezen voor meubelen en materialen die aansluiten bij de inrichting, krijgt de kinderhoek dezelfde look & feel als de rest van de kamer en past deze fijn in het interieur. Op deze manier wordt de kinderhoek een onderdeel van de kamer en die mag dan ook zeker gezien worden.

Wil je zelf zo’n leuke kinderhoek creëren? Koop in de winkel een kastje, poten en een bouwplaat en laat vervolgens de bouwplaat op maat zagen. Houd hierbij de breedte van het kastje aan. De lengte van de plank is afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de kinderhoek. Laat de plaat aan één zijde op de kast leunen en bevestig de poten aan de andere zijde. Voor extra stevigheid kan de plaat ook aan de kast bevestigd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Nu rest alleen nog het uitzoeken van een leuke kruk en klaar is de kinderhoek. Hier is gekozen voor een stoere bok, waarop je ook je gymkunsten kunt laten zien. (* Canvas manden, boeken, kaarten en witte kussen zijn privé-bezit).

Door de kinderhoek tegen een wand te plaatsen, creëer je eenvoudig een knus zitje waar tegenaan geleund kan worden. Door hier een zacht vachtje en leuke kussens toe te voegen, wordt dit een heerlijke plek waar de kinderen zich even kunnen terugtrekken om een boek te lezen of om even lekker te ‘chillen’. Het lichtsnoer is bevestigd met een gekleurd washi-tape en blijft door zijn lage gewicht goed hangen. Ideaal voor als je het snoer nog een keer wilt verplaatsen, maar geen gaten in de muur wilt slaan. (* Wit kussen, kaarten en boeken zijn privé-bezit).

Het blad is gemaakt van een op maat gezaagde OSB plaat, maar hier kan natuurlijk ook een andere houtsoort gekozen worden. Ook kun je de plaat zelf nog van een leuk kleurtje voorzien. Het gebruik van schoolbordverf is een leuk idee zodat de kinderen zelf op het blad kunnen tekenen. Het hout kun je in de bouwmarkt op maat laten zagen. Ideaal, want zo kun je thuis direct aan de slag. (* Plantje, washi-tape, schriften en pennenbakje zijn privé-bezit).

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.