Houten dienblad met opbergvak maken

Houten dienblad met extra opbergruimte maken

Dit houten dienblad is multifunctioneel. Handig om je drankjes mee rond te delen tijdens een verjaardag of leuk als decoratie op tafel. En de opbergruimte is ook nog eens de ideale plek voor een krant of tijdschrift dat je graag nog wil lezen! Ik ging dit keer aan de slag met een bestaand artikel dat ik net dat beetje extra gaf door het toevoegen van leren handvatten en pootjes. Het dienblad dat ik gebruikte is rond, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm hiervoor gebruiken.

Houten dienblad met extra opbergruimte
stap 1

Maak de pootjes

Bepaal de lengte van de pootjes die het dienblad gaat krijgen en zaag deze op de juiste maat als dat nog nodig is. Ik koos voor een afmeting van 6 centimeter.

Houten dienblad met extra opbergruimte
stap 2

Lijm de pootjes

Zorg ervoor dat je de pootjes lijmt voordat ze evenredig verdeeld worden over de ondergrond. Smeer vervolgens de houtjes in met houtlijm en laat dit 3 minuten drogen voordat je ze vastlijmt aan het dienblad.

Handige tip!

Lijm de pootjes extra goed vast door deze voor minimaal 30 minuten te klemmen in een lijmklem.

Houten dienblad met handvatten

Je kan het ronde, houten dienblad nu nog verder pimpen door er lederen handvatten aan toe te voegen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oude riem in de gewenste kleur. Let er op dat de riem vrij smal moet zijn, zodat deze niet buiten het dienblad uitsteekt. Knip de handvatten op maat en zet dit tot slot vast met twee kleine messing schroeven.

Dienblad maken

Wil je het dienblad nog meer personaliseren en passend maken binnen je interieur? Geef hem dan een ander kleurtje. Kies bijvoorbeeld voor twee verschillende tinten voor een speels effect. Of beschilder het dienblad met krijtbordverf, zodat je er een persoonlijke boodschap op achter kunt laten!

Waar komt jouw dienblad te staan?

Geef je dienblad een leuk plekje op tafel of plaats hem op een leuke poef. Hiermee creëer je waar nodig een extra bijzettafel die je ook snel weer omtovert tot extra zitplek wanneer er visite komt. Dan kun je het dienblad meteen gebruiken om de drankjes mee rond te brengen!

Bekijk meer DIY-ideeën voor woonaccessoires!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!