Houten dienblad met extra opbergruimte maken

Een multifunctioneel dienblad, handig om je drankjes mee rond te delen tijdens een verjaardag. Of leuk als decoratie op tafel, en de opbergruimte is ook nog eens de ideale plek voor een tijdschrift dat je graag nog wil lezen! Ik ging dit keer aan de slag met een bestaand artikel dat ik net dat beetje extra gaf door het toevoegen van leren handvatten en pootjes.

Houten dienblad met extra opbergruimte
stap 1

Bepaal de lengte van de pootjes die het dienblad gaat krijgen

Ik koos voor een afmeting van 6 centimeter.

Houten dienblad met extra opbergruimte
stap 2

Lijmen

Zorg ervoor dat je de pootjes lijmt voordat ze evenredig verdeeld worden over de ondergrond. Lijm vervolgens de houtjes in met houtlijm en laat dit 3 minuten drogen voordat je ze vastlijmt aan het dienblad.

Handige tip!

Lijm de pootjes extra goed vast door deze voor minimaal 30 minuten te klemmen in een lijmklem.

Je kan het houten dienblad nu nog verder pimpen door het toevoegen van lederen handvatten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oude riem in de gewenste kleur. Let er hierbij op dat de riem vrij smal moet zijn zodat het niet buiten het dienblad uitsteekt. Knip de handvatten op maat en zet dit tot slot vast met twee kleine messing schroeven.

Wil je het dienblad nog meer personaliseren en passend maken binnen je interieur? Geef hem dan een ander kleurtje. Kies hierbij bijvoorbeeld voor twee verschillende tinten voor een speels effect.

Geef je dienblad een leuk plekje op tafel of plaats hem op poef Sara van WOOOD waar dit dienblad precies op past. Hiermee creëer je waar nodig een extra bijzettafel die je ook snel weer omtovert tot extra zitplek wanneer er visite komt. Dan kun je het dienblad meteen gebruiken om de drankjes mee rond te brengen!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.