Hip hondenkussen maken

Maak een hip hondenkussen

Een hondenkussen is ideaal voor de kleine viervoeter. Er zijn namelijk maar weinig dingen waar je een hond blijer mee maakt dan met een lekker dutje. Maar je wil natuurlijk ook graag dat het hondenkussen bij de rest van je interieur past. Dan kun je het beste zelf een hondenkussen maken! Je maakt het hondenkussen zo groot als je zelf wil en zo groot als nodig is voor jouw hond. En je bepaalt zelf welke kleur of welk printje het hondenkussen krijgt.

Hondenkussen maken

Zelf een hondenkussen maken is niet moeilijk. Met dit stappenplan heb je zo een hip hondenkussen gemaakt. Deze slaapplek voor jouw hond moet tegen een stootje kunnen en het zou handig zijn als deze ook probleemloos in de wasmachine kan, toch? Dan is een vloerkleed het ideale materiaal om een hondenkussen mee te maken, maar het kan natuurlijk ook met een dikke stof. We leggen je stap voor stap uit hoe je aan de slag gaat.

DIY  Hip hondenkussen maken
stap 1

Knip het kleed op maat

Je bepaalt zelf hoe groot het hondenkussen moet worden. Afhankelijk van het formaat van je vloerkleed (en dat van je viervoeter), begin je met het op maat knippen van het kleed. In dit voorbeeld is er een kleed van 1.20m bij 1.80m in de lengte doormidden geknipt.

DIY  Hip hondenkussen maken stap 2
stap 2

Naai de lange zijden aan elkaar

Vouw het kleed dubbel in de lengte (binnenstebuiten) en naai de lange zijden aan elkaar. Dit kan met een naaimachine, maar met de hand kan het ook prima. De korte zijde laat je open. Wanneer je de ‘hoes’ omdraait, zie je niets meer van het stiksel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om eventuele scheve steken.

DIY  Hip hondenkussen maken stap 3
stap 3

Breng zeilringen aan

Wil je de hoes van het hondenkussen nog kunnen wassen? Houd dan de korte zijde open en breng zeilringen aan. Met een zeilringenset kun je dit heel eenvoudig zelf doen (deze kun je kopen bij Karwei). Vervolgens rijg je een gevlochten touw door de zeilringen om de hoes te sluiten. Je kunt hier natuurlijk ook voor knopen of een rits kiezen.

DIY  Hip hondenkussen maken stap 4
stap 4

Vul de hoes

Je kunt de hoes opvullen met kussens. Kijk hoeveel kussens in de kussenhoes passen en of het lekker comfortabel is voor de hond!

Je maakt het hondenkussen zo groot als je wil

Bepaal zelf welke kleur jouw hondenkussen krijgt en hoe groot je het hondenkussen wil maken. Bekijk het volledige assortiment vloerkleden om te zien welk kleed bij jouw interieur past. Zo krijgt jouw viervoeter een fijn plekje in huis en staat het ook mooi bij de rest!

We hebben naast dit hippe hondenkussen meer leuke DIY-ideeën voor huisdieren! Wat dacht je van deze stoere speeltent die ook kan dienen als hondentent in de woonkamer. Ben je op zoek naar een leuk project voor je kat? Met dit stappenplan kun je zelf een kattenhuisje maken.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!