Sfeer creëren met een DIY dressoir

Sfeer creëren met een DIY dressoir

Een dressoir is het ideale meubelstuk om sfeer te creëren in huis! Je kunt er meestal genoeg stylingitems op kwijt en het leuke is dat je ook eindeloos kunt variëren, bijvoorbeeld met verschillende kleurthema’s of aangepast aan het seizoen! Ik maakte een DIY dressoir en ik ging aan de slag met de styling. Zo koos ik bijvoorbeeld een hele mooie messing lamp uit! In deze blogpost deel ik het resultaat.

Van lades naar DIY dressoir

In mijn werkplaats had ik al een tijdje twee lades staan die ooit onder een bed hebben gestaan. Het bed is al een tijd geleden afgebroken en de lades waren niet meer in gebruik. Tijd om er iets anders van te maken, namelijk een dressoir! Door de twee lades te kantelen kreeg ik twee kastjes naast elkaar. Voor de onderkant van de kastjes bevestigde ik deurtjes. Zo creëerde ik extra opbergruimte! Het bovenste gedeelte liet ik open en op de achterwand bevestigde ik sierlijsten met houtlijm voor een speels effect. Bovenop de kastjes plaatste ik een houten plaat voor wat meer body. Van hout maakte ik ook nog een onderstel en handgreepjes. Tot slot schilderde ik het dressoir in de Flexa kleur Perky Limestone. Het onderstel en de handgrepen schilderde ik niet mee. Zo steken ze mooi af tegen de geschilderde kleur!

DIY met sierlijsten en latjes

Eerder ging ik al aan de slag met latjes en sierlijsten. Zo gebruikte ik voor de DIY wandkast in mijn slaapkamer strakke latjes. Voor mijn DIY salontafel gebruikte ik brede sierlijsten. Het leuke is dat je verschillende varianten in sierlijsten hebt en daardoor kun je eindeloos variëren! Voor mijn dressoir koos ik een andere variant dan voor mijn salontafel. Wees creatief en ga lekker aan de slag :).

Stylingtips voor je dressoir

Een dressoir is de ideale plek in huis om los te gaan met styling! Als eerste koos ik voor een messing kleurige tafellamp. Door de opengewerkte kap geeft hij fijn licht! Fotolijsten kregen ook een plekje op mijn DIY dressoir. Deze combineerde ik met wat kaarsjes voor wat extra sfeer! De twee rechtse vazen kocht ik bij karwei. De links vaas kocht ik bij de kringloop en verfde ik in een matte crème/zandkleurige tint. Ik combineerde twee tinten verf op mijn roller die dicht bij elkaar liggen voor een ‘waaierig’ effect! Hetzelfde deed ik met de vaas uit de kringloop onderin het kastje. Achter de deurtjes heb ik de ideale plek om wat rommeltjes in op te bergen. Dat blijft in het begin heel netjes, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt het helaas toch een troepje! Vast herkenbaar voor velen van jullie :).

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!