Eigen tekenpapier rolhouder kinderhoek maken

DIY: Maak je eigen tekenrol houder met kleurplaat!

Maak een tekenrol aan de wand op de kinderkamer, en een echte kunstenaar is snel geboren. Met deze toffe DIY kan je kind uren lang inkleuren, tekenen en de mooiste kunstwerken maken tot de tekenrol op is. Creëer een creatieve tekenplek op de kinderkamer of in de speelhoek en hang deze DIY kleurplaat houder op. Hieronder hebben we de stappen van de tekenrol DIY voor je op een rij gezet.

Een tekenrol houder op de muur

Voor deze originele DIY heb je nodig: een bezemsteel, een sierlijst, schroeven, bevestigingshaakjes en een restant behang. We hebben hier een restje van het Jungle vliesbehang gebruikt, maar je kunt ook een blanco papierrol bevestigen in de tekenrol houder. Het Jungle behang is een mega kleurplaat, dus lang inkleurplezier voor de kleintjes.

stap 1

Zaag alles op maat

Teken de bezemsteel af op 100 cm en zaag deze op maat. Doe dit ook op de sierlijst en zaag deze af op 100 cm.

stap 2

Bepaal de plek van de tekenrolhouder

Zet op een hoogte van 150 cm twee punten op de muur met een afstand van 80 cm. Gebruik hierbij een waterpas. Teken vervolgens op 30 cm vanaf de vloer ook twee punten op de muur, die loodrecht onder de bovenste twee punten komen.

stap 3

Bevestig de greepjes

Schroef de greepjes (leren bandjes) vast op de bovenste twee punten. Gebruik hierbij de twee stalen carrosserieringen zodat de grepen strak op de muur komen. Hang vervolgens de bezemsteel met de rol behang hieraan op.

stap 4

Zet de onderste lat vast

Boor de sierlijst eerst voor om splijten te voorkomen. Schroef achter de sierlijst een stalen carrosseriering over beide schroeven mee, zo blijft er ruimte over tussen de lat en de muur en kun je makkelijker de rol verder uitrollen als dit nodig is. Bevestig nu de onderste lat op de muur.

stap 5

Rol de tekenrol uit

Trek de rol behang uit en schuif deze tussen de muur en de onderste lat. Jouw zelfgemaakte tekenrol houder is klaar voor gebruik. En tekenen maar!

Klussen & knutselen

Wil je nog meer DIY ontdekken met leuke en handige meubeltjes voor de kleintjes? Bekijk alle ideeën voor de kinderkamer en maak de tekenhoek helemaal af met de DIY speeltafel voor je kind. Laat je inspireren en ontdek wat je eenvoudig allemaal zelf kunt maken!

Shop de look!

Bezemsteel hout 120 cm ø23,5 mm
10 klantreviews
Deze steel is geschikt voor een gazonhark of bezem. Deze ongelakte pinos steel heeft een lengte van 120cm en een doorsnee van 23,5mm. Deze steel is geschikt voor een gazonhark of bezem. Deze ongelakte pinos steel heeft een lengte v...
2.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in vervanging bezemsteel
Vliesbehang jungle dieren grijs (dessin 108567)
Uitstekend beoordeeld
9 klantreviews
Met het vliesbehang jungle dieren grijs (dessin 108567) van Superfresco Easy wordt de kinderkamer in een handomdraai omgetoverd in een waar kinderparadijs. Vliesbehang breng je ... Met het vliesbehang jungle dieren grijs (dessin 108567) van Superfresco Easy wordt de kinderkamer...
25.
59
31.99
Met Club Karwei
20% korting
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in vliesbehang
Knop Noah bruin 28mm
Uitstekend beoordeeld
7 klantreviews
Knop Noah bruin 28mm Grepen en knoppen zijn ideaal om een ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Een handgreep is ideaal voor de keuken of voor een kast. Handvatten zijn bij KA... Knop Noah bruin 28mm Grepen en knoppen zijn ideaal om een ruimte een nieuwe uitstraling te geven....
9.
79
Bekijk alles in knop

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!