Werken aan de eettafel met handige DIY opbergruimte

Werken aan de eettafel met handige DIY opbergruimte

Is de keukentafel voor jou ook een fijne plek in huis om aan te werken? Blijf niet met je werkspullen slepen elke dag, maar maak deze ideale werkplek helemaal compleet met opbergruimte. Ontdek deze handige DIY, waarmee je de keukentafel omtovert tot een complete werkplek. In deze DIY zie je hoe je twee draaibare kasten onder de keukentafel maakt, voor het opbergen van al je werkspullen.

Werk aan tafel met veel opbergruimte

Door handige opbergkasten onder het tafelblad te maken, heb je alle spullen bij de hand. En eenvoudig kun je de kastjes draaien zodat alle werkspullen mooi weggewerkt zijn. Deze oplossing maakt je werkplek helemaal af! Maak jouw thuisplek ook hélemaal jou en bekijk snel de stappen van deze toffe DIY.

Het zaagplan voor deze DIY ziet er als volgt uit:

• 4 maal een plank van 682 x 336 mm
• 2 maal een plank van 336 x 400 mm
• 2 maal een plank van 682 x 364 mm
• 6 maal een plank van 318 x 364 mm
Deze planken kun je halen uit een MDF-plaat van 2240 x 1220 x 18 mm (bxhxd)

stap 1

Zaag het hout voor de kastjes op maat

Laat alle houten delen die je nodig hebt eenvoudig op maat zagen bij Karwei. Erg handig en met je KARWEI kaart is dit ook nog eens helemaal gratis! Ben je niet in de gelegenheid om naar de bouwmarkt te komen? Bekijk ook eens onze hout op maat tool!

stap 2

Zet het hout in de grondverf en lak

Verf alle houten onderdelen eerst met grondverf, voordat je de kastjes in elkaar gaat schroeven. Schuur het hout licht op als de grondverf droog is, en lak alles één keer met zijdeglans lakverf.

stap 3

Monteer de tafelpoten onder het tafelblad

Leg het tafelblad op zijn rug op de grond en monteer de twee frames van de tafelpoten aan de onderzijde van het tafelblad. Plaats één tafelpootframe haaks op de korte kant van het tafelblad. Zo kunnen aan beide kanten van de poten de kastjes komen.

Tip:

Til met twee personen het tafelblad met de tafelpoten op, draai deze om en zet de tafel op zijn poten.

stap 4

Boor alle gaten voor en verzink de gaten

Boor alle gaten voor met een verzinkboor, zodat de schroeven mooi wegvallen in het hout.

stap 5

Bevestig de zijkanten op de boven- en onderkant

Schroef de twee zijpanelen van het kastje vast op de bovenkant: de bovenkant komt tussen de twee zijkanten te liggen. Schroef vervolgens de onderkant-plaat op de twee zijpanelen.

stap 6

Plaats de houten achterkant

Schroef het houten achterpaneel vast op de achterkant van de kastombouw.

stap 7

Monteer de ligplankjes

Bevestig de twee ligplanken op de volgende hoogtes: 330 mm vanaf de bovenkant van de onderplank en 80 mm vanaf de onderkant van de bovenplank. Schroef de planken vanaf de buitenkant in de zijpanelen vast.

stap 8

Maak nu ook kastje 2

Herhaal 4, 5 en 6 voor het tweede kastje.

stap 9

Schuur, plamuur, schuur en lak

Schuur de kastjes licht op en plamuur de schroefgaten. Laat de plamuur goed drogen en schuur de plamuurplekken licht. Lak vervolgens de kastjes af.

stap 10

Plak vilt op de onderkant

Plaats vilt op de onderkant van de kastjes om krassen op de vloer te voorkomen. En zo kun je de kastjes eenvoudig draaien. Klaar ben je!

Geniet van deze praktische DIY in je huis en ervaar dat je zowel kunt werken aan tafel als heerlijk kunt ontspannen. In een handomdraai - het is even een klusje, maar je hebt er langere tijd plezier van - zijn je spullen weggetoverd en is er alleen nog maar ruimte voor ontspanning. Had je de leuke manden al gespot in de opbergkastjes? Bekijk alle toffe opbergmanden van Karwei.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!