Welke kleur muren kies je bij een donkere vloer? I Karwei

Welke kleur muren kies jij bij je donkere vloer?

Heb of wil jij thuis een donkere vloer? Een donkere vloer geeft jouw woonkamer of slaapkamer een tijdloze, unieke sfeer, en maakt de ruimte warm en intiem. Kies voor een grijze, antraciet of zelfs volledig zwarte vloer en geniet van het authentieke en chique karakter dat dit oplevert. Maar hoe combineer je een donkere vloer met de kleuren op de muur? We geven je graag tips voor het creëren van een mooie balans tussen de muurkleur, je inrichting én de vloer. Laat je inspireren door Karwei bij het vinden van de juiste kleurencombinatie voor bij jouw donkere vloer!

Donkere vloer combineren met lichte muren

Misschien wel de meest voorkomende keuze bij een donkere vloer is die voor lichte muren. En dat is niet voor niets: het mooie contrast dat ontstaat tussen lichte muren en een donkere vloer geeft jouw woning een prachtige, klassieke uitstraling. Of het nou gaat om de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken: een donkere vloer en lichte muren zijn een match-made-in-heaven! Bovendien voelt een ruimte met een donkere vloer en lichtere muren ruimer aan dan dat hij is. De ruimte maak je af met lichtgekleurde meubels. Het combineren van een donkere vloer en lichte muren biedt tal van mogelijkheden voor jouw verdere inrichting! Kies niet voor spierwitte muren, maar ga bijvoorbeeld voor gebroken wit of een andere lichte tint. Let er bij het uitzoeken van een kleur wel op dat het contrast, tussen de muren en je vloer, niet te groot wordt. Dit voorkomt, zeker in kleine ruimtes, dat het te druk overkomt.

Contrast en warmte creëren met een donkere vloer

Lichte muren zijn zeker niet de enige mogelijke keuze bij een donkere vloer. Heeft een kamer in jouw woning een houten vloer, gietvloer, tegels of vloerbedekking in een donkere kleur? Als je alle muren in die kamer ook een donkere kleur geeft, bestaat de kans dat het benauwd zal aanvoelen. Met de juiste verlichting en meubelkeuze is een donkere vloer goed te combineren met muren in een andere donkere tint. Of kies één muur uit, die je een donkere kleur geeft. Zo creëer je een speels effect en geef je de kamer een uitgesproken en eigen karakter. Door te kiezen voor lichte raamdecoratie, een wit vloerkleed, mooie meubels en passende verlichting, breng je een overwegend donkere ruimte met gemak weer in balans. Ga je voor deze optie? Lees dan ook ons klusadvies voor het aanbrengen van kleurvlakken op de muur!

Muurverf of behang in de juiste kleur kiezen

Bij het kiezen van een kleur voor de muur hoef je niet alleen te denken aan muurverf. Met muurverf geef je jouw muren gemakkelijk een frisse, strakke uitstraling, maar bij Karwei heb je ook ruime keuze uit kwalitatief behang dat goed te combineren is met een donkere vloer. Naast lichte en donkere kleuren, is er ook behang in felle kleuren. Of kies een behang met een hip design, zoals een behang met jungle motief of een behang met geometrische patronen Juist door de donkere vloer komen kleuren en vormen aan de muur beter tot hun recht. Ook met behang is het mogelijk om slechts één muur een origineel printje te geven: zo wordt de ruimte speels zonder dat het te druk wordt.

Donkere vloer en witte muren in de badkamer

In de badkamer wordt tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor een donkere vloer. Door grote, zwarte tegels te combineren met kleinere witte tegels aan de muur en eveneens witte badkamermeubels, geef je jouw badkamer een luxueuze uitstraling. De klassieke zwart-wit combinatie zorgt overal voor een strak en modern resultaat. Met wat kleine, kleurrijke toevoegingen maak je er bovendien heel eenvoudig een levendig geheel van. Denk aan het verven van een deel van de muren of het toevoegen van een aantal hangplanten.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!