Decoratieve tafel voor een gekleurde muur

Inspiratie voor een 'warme woonkamer'

De woonkamer is bij uitstek een ruimte om gezellig in te richten. Dit is de plek waar je helemaal jezelf bent en waar je kunt ontspannen. Een warme woonkamer helpt hierbij. Maar wat zijn warme kleuren voor in de woonkamer? En hoe kun je jouw woonkamer modern en warm inrichten? Wij geven je inspiratie voor een woonkamer waar de knusheid vanaf spat.

Warme kleuren in de woonkamer

Als jij je woonkamer modern en warm wilt inrichten, zijn warme kleuren als basis onmisbaar. Een warme kleur op de muur in de woonkamer heeft een groots effect. Warme kleuren zijn onder andere oranje, geel, bruin en rood. Nu kunnen deze kleuren tegenwoordig op talloze manieren gemengd worden en deze kleuren brengen allemaal een andere sfeer. Voor een warme sfeer kies je specifiek voor bijvoorbeeld oranjerood, okergeel, roestbruin en koraalrood. Naast deze kleuren geven ook aardetinten, wat een aanhoudende trend is, een warme uitstraling.

Warme materialen voor in de woonkamer

Aardetinten zijn dus een aanhoudende trend. Vooral de combinatie van aardetinten, of andere warme kleuren, met donkere houtsoorten zijn momenteel niet weg te denken! Denk hierbij aan een houten vloer met donkere tinten, houten meubels of zelfs een lattenwand aan de muur.

Naast warme houtsoorten versterken natuurlijke materialen zoals wol en riet het warme gevoel in de woonkamer. Deze materialen kan je gemakkelijk laten terugkomen in je interieur door het gebruik van woonaccesoires. Daarnaast zijn er ook veel warme stoffen die gebruikt kunnen worden in het interieur. Denk hierbij aan bouclé, flokati, teddy en fluweel. Kies bijvoorbeeld een fluwelen bank in een warme kleur. Zowel de zachte stof als de kleur stralen warmte en knusheid uit.

Woonkamer inrichten op een warme en moderne manier

Niet alleen de vloeren en de muren hebben een effect op de warme uitstraling van jouw woonkamer, ook met styling kun je veel doen. Woonaccessoires die helpen bij het creëren van een warme inrichting zijn gordijnen, sierkussens, kaarsen, sfeerlampen, vloerkleden en plaids. Het juiste kleur en materiaalgebruik van deze accessoires is hierbij dus belangrijk. Qua verlichting is het belangrijk om te kiezen voor lampen met geel licht. Deze benadrukken de warmte sfeer.

Om het moderne karakter van je woonkamer te benadrukken, adviseren we om niet te veel verschillende warme kleuren in je woonkamer te combineren. Kies één neutrale kleur die je echt aanspreekt als de basis in je interieur. Dit geeft je interieur meer rust en diepgang. Combineer deze kleur vervolgens met meerdere tinten uit dezelfde kleurfamilie voor een rustig en toch warm geheel.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!