Tuintrend natuurlijke tuin Karwei

Tuintrend: natuurlijke tuin

De natuurlijke tuintrend is en blijft een fantastische tuinstijl, die tijdloos is. Door de combinatie van natuurlijke materialen en rustige tinten krijgt jouw buiten een warme en natuurlijke vibe. Wil je zelf een grote of kleine tuin inrichten met dit Natural Living gevoel? Begin dan met onbewerkt hout en natuursteen als basis. En maak deze natuurlijke tuin af met groene borders, grote kuipplanten en tuinmeubels met een naturel uitstraling.

Veel groen en natuurlijke materialen

Groen is heel belangrijk in een Natural tuinstijl en dan bedoelen we ook letterlijk ‘groen’. Geen uitbundige bloeiers, maar planten, bomen en struiken met opvallende groene bladvormen. Geef ze volop de ruimte in borders en bakken en zorg dat ze vanuit alle hoeken zichtbaar zijn. Heb je een kleine tuin? Dan ben je het beste af met enkele grote kuipplanten die je makkelijk kunt verplaatsen. Gebruik ook je schutting of pergola voor hangend groen.

Bij deze tuintrend gebruik je natuurlijke materialen zoals onbewerkt of licht gebeitst hout, natuursteen en beton. Deze materialen gebruik je voor (terras)vlonders, paadjes en schuttingen. Je zult zien dat dit prachtig staat met al dat groen.

Is je basis goed? Dan kun je gaan inrichten! ‘Warm en natuurlijk’ is het motto bij Natuurlijk Natural en daarbij passen tuinmeubels met een naturel uitstraling. Teak, rotan en bamboe zijn perfect. Net als een robuuste loungehoek van onbehandeld hout met grote, comfortabele kussens. Hoe meer, hoe beter! Houd het kleurenpalet beperkt – wit, zandtinten en grijs – zodat het natuurlijke groen de sfeermaker blijft. Eventueel kun je één accentkleur gebruiken, bijvoorbeeld terra.

Handige tip!

Heb je een kleine tuin met weinig of geen plek voor borders? Kies dan voor potplanten en lichte plantenbakken die je makkelijk kunt verplaatsen.

Schilder een buitenmuur in een lichte tint

Door je schutting(en) of buitenmuren in een mooie lichte tint te schilderen, creëer je meteen die frisse Naturel-sfeer. Potplanten, klimplanten of een simpele groenstrook steken prachtig af tegen een witte schutting of buitenmuur. Bovendien combineren lichte tinten perfect met vergrijsd hout, beton en natuursteen.

Lichte kleuren maken je tuin niet alleen optisch groter (ideaal als je een smalle tuin hebt!), maar weerkaatsen ook het zonlicht. Dat is prettig voor jou én voor al het groen. Meer zonlicht zorgt er namelijk voor dat zelfs tropische planten het goed doen in jouw Natuurlijk Naturel-tuin.

Bij Karwei vind je diverse soorten beits waarmee je je schutting een mooi wit kleurtje geeft en waarmee je de schutting optimaal beschermt. Het grote voordeel van beits is dat het dieper doordringt in het hout en daarnaast ook vochtregulerend is. Bij de kleur wit moet je vaak meerdere lagen aanbrengen, maar dan heb je uiteraard heel veel jaren plezier van het resultaat. Ook een betonnen muur kun je een mooie witte kleur geven met betonverf.

Tuinmeubelen en accessoires

In deze tuintrend kun je eindeloos blijven combineren, want zoveel mooie naturel tuinmeubelen matchen in deze tuinstijl. Zoals natuurlijke materialen die nét even iets anders zijn, bijvoorbeeld teak, rotan en bamboe zijn hier helemaal op hun plek. Door je meubelen en al het groen slim te plaatsen kun je op een paar vierkante meter al verschillende hoekjes creëren. Wil je zo vaak en zo lang mogelijk buiten zitten in je tuin of op je balkon? Kies dan voor lichtgewicht tuinmeubelen die je makkelijk meeverhuist met de zon!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!