Tuintrend: Natural living

Tuintrend: natural living

‘Warm en natuurlijk’ is hier het motto, dus zet je de basis neer met onbewerkt hout en natuursteen. Vervolgens maak je het af met groene borders, grote kuipplanten en tuinmeubels met een naturel uitstraling.

Geef je tuin dat Natural Living gevoel

Groen is heel belangrijk in een Natural Living-tuin en dan bedoelen we ook letterlijk ‘groen’. Geen uitbundige bloeiers, maar planten, bomen en struiken met opvallende groene bladvormen. Geef ze volop de ruimte in borders en bakken en zorg dat ze vanuit alle hoeken zichtbaar zijn. Heb je een kleine tuin? Dan ben je het best af met enkele grote kuipplanten die je makkelijk kunt verplaatsen en gebruik je je schutting of pergola voor hangend groen.

Bij Natural Living gebruik je natuurlijke materialen voor (terras)vlonders, paadjes en schuttingen: onbewerkt of licht gebeitst hout, natuursteen en beton. Je zult zien dat dit prachtig staat met al dat groen.

Is je basis goed? Dan kun je inrichten! ‘Warm en natuurlijk’ is hier het motto en daarbij passen tuinmeubelen met een naturel uitstraling. Teak, rotan en bamboe zijn perfect. Net als een robuuste loungehoek van onbehandeld hout met grote, comfortabele kussens; hoe meer, hoe beter! Houd het kleurenpalet beperkt – wit, zandtinten en grijs – zodat het natuurlijke groen de sfeermaker blijft. Eventueel kun je één accentkleur gebruiken, zoals terra.

Handige tip!

Heb je een kleine(re) tuin met weinig of geen plek voor borders? Kies dan voor potplanten en lichte plantenbakken die je makkelijk kunt verplaatsen.

Schilder je schutting!

Door je schutting(en) of buitenmuren in een mooie witte tint te schilderen, creëer je meteen die frisse, lichte Natural Living-sfeer. Potplanten, klimplanten of een simpele groenstrook steken prachtig af tegen een witte schutting. Bovendien combineert wit perfect met vergrijsd hout, beton en natuursteen.

Wit maakt je tuin niet alleen optisch groter (ideaal als je een smalle tuin hebt!), maar weerkaatst ook het zonlicht. En dat is prettig voor jou én voor al het groen. Meer zonlicht zorgt ervoor dat zelfs tropische planten het goed doen in jouw Natural Living-tuin.

Bij KARWEI vind je diverse soorten beits waarmee je je schutting een mooi wit kleurtje geeft en optimaal beschermt. Het grote voordeel van beits is dat het dieper doordringt in het hout en daarnaast ook vochtregulerend is. Bij wit moet je vaak meerdere lagen aanbrengen, maar dan heb je daarna ook jarenlang plezier van het resultaat! Ook je betonnen muur kun je een mooie witte kleur geven met betonverf

Maak de tuin af met meubelen en accessoires

Je Natural Living-tuin maak je af met tuinmeubelen in natuurlijke materialen die nét even anders zijn. Teak, rotan en bamboe zijn hier helemaal op hun plek. Door je meubels slim te gebruiken en heel veel groen kun je op een paar vierkante meter al verschillende hoekjes creëren. Kies voor lichtgewicht meubelen die je makkelijk meeverhuist met de zon, bijvoorbeeld meubelen van rotan. Zo kun je zo vaak en zo lang mogelijk buiten zitten.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.