Tuintrend Hotel Chique

Tuintrend Hotel Chique

Bij de tuintrend Hotel Chique draait het om mooi design en kwalitatieve, rijke materialen. De luxe stelregel is less = more. Een elegante lounge set en een mooie bijpassende bijzettafel is voldoende om deze chique tuintrend door te voeren in je tuin.

Hoe krijg ik die luxe hotelsfeer in mijn tuin?

Een strakke indeling en het gebruik van luxe materialen zijn de basisingrediënten voor deze tuin. Met vlakken van grote tegels, houten vlonders en verhoogde (gras)perken creëer je verschillende zones om te zitten en loungen. Opvallende planten in bakken maken je tuin niet alleen mooi, maar ook onderhoudsarm.

Een chique uitstraling betekent niet dat alles duur-duurder-duurst moet zijn; vaak kun je met weinig middelen een spectaculair effect bereiken. Geef een eenvoudige grenen schutting bijvoorbeeld een luxe uitstraling met donkere beits.

Combineer antraciet met okertinten

Een basis van zwart en antraciet kan kil ogen als je geen accentkleur gebruikt. Met oker voeg je een zonnig element toe; het zorgt voor warmte, maar oogt toch chique.

Rechte lijnen en strakke vormen geven rust aan je tuin

Door de strakke vlakverdeling van een Hotel Chique-tuin te combineren met mooie designmeubelen en opvallende kuipplanten blijft het spannend. Stem alles wel goed op elkaar af: laat kleuren en materialen terugkomen en wissel grote, zware meubelen af met lichtgewicht stoeltjes en elegante tafeltjes. Een grote loungebank komt het mooist tot z’n recht met een of twee ranke bijzettafeltjes ernaast. Wil je een extra large tuintafel met plek voor veel gasten? Zet er dan halfronde stoeltjes van staal en textiel omheen, om het luchtig te houden.

Tip:

denk niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. Creëer hoogteverschil voor een extra ruimtelijk gevoel. Plaats een pergola, kies plantenbakken in verschillende hoogtes als afscheiding en zet daar planten in die flink de lucht in gaan. Miniboompjes, bamboe en siergrassen met opvallende pluimen doen het perfect in deze tuin.

Altijd plek voor extra gasten

Met een extra grote houten tuintafel kan onverwacht bezoek altijd aanschuiven. Het ‘buitenkamer’ gevoel versterk je door een verhoogd terras te maken van hardhout. Hardhout is een duurzame houtsoort met een mooie natuurlijk uitstraling. Wil je weten hoe? Volg dit stappenplan en leg zelf een verhoogd terras aan. Heb je twee rechterhanden? Dan breng je meteen aan paar verzonken plantenbakken aan.

"

Een mooie afscheiding van je terras: antraciet plantenbakken met opvallende siergrassen."

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!