KARWEI | Warmte in huis halen

Stylingtips: Sfeer en warmte aanbrengen in huis

Nu de donkere maanden er weer aankomen is het fijn om thuis te komen in een warm, sfeervol huis. Met verf of behang kun je jouw interieur een totaal andere feeling geven. In deze video geeft Karwei-styliste Leonie Mooren je enkele tips om sfeer en warmte in je huis aan te brengen.

Tip 1: Voeg donkere kleuren toe

Een tip die misschien wat spannend aanvoelt: verf je muren in een donkere kleur. Donkere muren geven een warm en knus gevoel wat echt sfeer brengt in je huis. Tip van Leonie: probeer eens een behang met een donker printje. Als dat je bevalt kun je gelijk je hele huis meenemen! Pas hierbij wel op dat je niet een te donker hoekje pakt - dan komt het behang niet tot z’n recht.

Tip 2: Verf het plafond

Iets wat veel mensen vergeten, is het verven van het plafond. Als je je plafond meeverft in een donkere kleur, werkt dit als een warme deken.
Vaak wordt er gezegd dat warme kleuren de ruimte kleiner maken. Dit is geen fabeltje, maar er gaan gelukkig geen vierkante meters verloren! Het is wel belangrijk dat je goed oplet dat er voldoende daglicht naar binnen komt.

Tip van Leonie:

Als je het plafond meeverft in een donkere kleur hoef je niet voorzichtig te zijn met de muurranden. Je verft toch alles in dezelfde kleur!

Tip 3: Shine a light

Licht is enorm belangrijk voor een sfeervol interieur. Plaats naast je functionele licht, ook sfeerverlichting zoals dimmers of muurlampjes. Kaarsen zijn ook goede sfeermakers. Met kaarsjes aan, oogt een ruimte snel gezellig.

Tip 4: Aaibare materialen

Als decoratie werken aaibare materialen erg goed om warmte in je huis te halen. Hierbij kun je denken aan een hoogpolig tapijt, fluwelen of teddykussens, een vachtje of een mooie zachte poef.

Iets leuks gezien?

Salontafel Vicky 20 procent korting rood
20 procent korting rood
(4)
103.
20
129.00
Voordeelpashouders
Aanbieding nog 8 dagen geldig
Alleen in de bouwmarkt te koop

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!