De romantische tuin van Interior Junkie

Tips van Interior Junkie voor een romantische tuin

Elisah Jacobs, beter bekend als Interior Junkie is druk bezig geweest met haar XXL tuin make-over en deze wordt steeds een beetje mooier. Eerder ging zij aan de slag met het inrichten van haar kleine maar fijne balkon en in deze blog geeft ze tips over hoe je makkelijk met feestverlichting een romantische sfeer in jouw tuin kan creëren. Benieuwd? Lees snel verder!

Onze tuin heeft eigenlijk al een heel lichtplan met onder andere verlichting in de borders om planten en bomen mooi uit te lichten, maar uiteraard zat er in het tuinontwerp ook feestverlichting om zwoele zomeravonden in de tuin goed te vieren. Ik ben namelijk van plan om veel etentjes te geven in de zomermaanden en hoe kun je dat nou het beste vieren? Juist, met romantische feestverlichting.

stap 1

Boor gaatjes en bevestig de haakjes

Nu heeft onze nieuwe tuin over de gehele lengte en breedte een pergola, dus de feestverlichting voor de tuin kan overal hangen. Ik koos voor twee hoekjes in de tuin, waar extra verlichting nodig is in de avonden, namelijk de loungehoek achterin én de eethoek voorin. Het enige wat ik hoefde te doen, was een gaatje boren in de pergola op verschillende hoeken en hier een (schroef-)haakje in te draaien. That's it. Als je geen pergola hebt, kun je de haakjes bijvoorbeeld in de schutting draaien. Let wel dat je ze er goed in draait, omdat er spanning op komt te staan als je de lampjes eraan hangt.

stap 2

Hang de feestverlichting op

Alle haakjes er eenmaal ingedraaid? Dan komt het allerleukste: de feestverlichting ophangen! Ik koos voor de Mason feestverlichting, omdat je meerdere slingers aan elkaar koppelt. Je kent vast wel het probleem dat je een lichtslinger koop en dat het te kort is. Maar als je er meerdere koopt, dan heb je ook heel veel stekkers. Door festivalverlichting te kopen die koppelbaar is, heb je maar één stekker nodig per te verlichte hoek in de tuin. Ideaal. Hoe minder snoeren, hoe beter, toch? Als kers op de taart nam ik ook nog even ons balkon mee. Na mijn balkon pimp van laatst, had ook dit hoekje meer sfeer nodig in de avond.

stap 3

Afstylen en genieten

Onze tuin heeft nog geen meubels, dus ik kon alvast los met de loungehoek achterin, die ik stylede met een hele gave palletbank. Ik koos voor zeer fleurige palletkussens met een print van bloemen en kraanvogels die overigens in een super zachte stof komt. Zo mooi. Het messing bijzettafeltje vond ik mooi matchen in het geheel (let wel: het is eigenlijk voor binnen, dus berg hem op in de schuur als het gaat regenen), net als de bronskleurige vaas, dienblad en theemok.

Tips voor het kiezen van de juiste festivalverlichting

Voordat je de feestverlichting shopt, is het goed om eerst te kijken hoe je de tuin gebruikt: waar zit je het meest en waar is meer licht nodig in de avond? Aan de hand hiervan kwam ik erachter dat ik de lounge- en eethoek wilde gebruiken voor extra verlichting. Het kiezen van de juiste lichtwarmte is ook eentje om goed te onthouden; er zijn namelijk zoveel verschillende kleurtemperaturen. Ooit kocht ik feestverlichting, die eenmaal in de avond neigde naar blauw licht. Totaal niet sfeervol. Ik kies altijd voor 'klassiek warm' (ook voor in de kerstboom). Dit is echt de mooiste kleurtemperatuur om mee te werken voor extra sfeer in de tuin.

Check of de verlichting koppelbaar is, dat scheelt je veel snoeren wegwerken!

Deze producten gebruikte ik voor deze romantische shoot:

Bijzettafel Liz groen 20 procent korting rood
20 procent korting rood
(12)
55.
96
69.95
Voordeelpashouders
Aanbieding alleen nog dit weekend geldig
Alleen in de bouwmarkt te koop
Glazen vaas bruin 20 procent keuze rood
20 procent keuze rood
8.
79
10.
99
10.99 * Bij toepassing keuzekorting
Voordeelpashouders
Alleen in de bouwmarkt te koop

Geschreven door:

Elisah Jacobs

Hi, ik ben Elisah, eigenaar van interieurplatform Interior Junkie. Ik blog en vlog over alles wat met wooninspiratie te maken heeft, zoals hometours, DIY's en make-overs. Niet alleen voor ons eigen huis, maar ook voor die van anderen. Ik hou van werken met veel kleur en patronen en heb een voorliefde voor kunstig behang. Naast het inspiratiegedeelte geef ik ook online interieurstylingcursussen. Voor KARWEI maak ik regelmatig DIY’s en geef ik stylingtips voor huis en tuin.

Volg ons en mis niets!