Klein balkon inrichten met Interior Junkie | Karwei

Klein balkon inrichten met Interior Junkie

Het is volop lente, dus dat betekent dat je weer aan de slag kunt met je tuin- en/of balkon stylen. Zo ook ik. Onze XXL tuin make-over is in volle gang én ik nam ook meteen even ons balkon mee. En ook al was het, ondanks dat lentezonnetje, nog wel een beetje fris: ik ging in de weer met het meest zonnige hoekje...

Ons balkon grenst aan de slaapkamer en badkamer en was tot voor kort het meest saaie balkon van heel Haarlem. Het is ook een lastig balkon, omdat de zon er zelden schijnt en de hele buurt naar je kan kijken als je erop zit. Nee, deze buitenruimte stond op de allerlaatste plek op ons to-do lijstje voor ons huis. Totdat we bezig gingen met onze XXL tuin make-over en het kriebelde om ook meteen het balkon aan te pakken samen met Karwei omdat je hier genoeg leuke items shopt voor tuin en balkon. En zo geschiedde: ik maakte een plannetje om ons balkon op te knappen en alvast één hoekje uit te kiezen om hier alvast iets gezelligs van te maken.

stap 1

De basis aanpakken met vlondertegels

Vlondertegel reliëf grijs 50x50 cm.
Aquaplan tegeldrager rubber 10x10cm.
Kapzaag 300mm.

Op ons balkon lagen hele saaie stoeptegels. Naast het feit dat steen heel erg zwaar is voor op je balkon oogt het ook niet echt gezellig. Nee, al dat steen moest eruit. Daarnaast is het sowieso aan te raden om iets te leggen op je balkon, omdat er zo minder kans is op beschadigingen en lekkage. Dus gooide de hubby in een uurtje tijd alle tegels de tuin in zodat ik het balkon kon opmeten. Er lagen tegels van 30x30 cm, maar ik vond 50x50 cm (dus net iets groter) mooier. Dat betekende ook meteen dat er gezaagd moest worden om de buitenste randen netjes aan te laten sluiten.

Ik koos voor een vlondertegel met reliëf zodat er minder kans is op gladheid. Daarnaast is het geimpregneerd zodat het lang meegaat én de grijze kleur vond ik beter passen bij de bakstenen gevel. Onder de vlondertegels kwamen de rubberen tegeldragers onder alle hoeken en in het midden. Dit is niet alleen om te voorkomen dat de vlondertegels gaan schuiven, maar ze hebben ook een geluiddempende werking én ze zorgen tijdens regen voor een goede afwatering. Werk dus altijd met dit soort rubberen tegeldragers, want je ondergrond gaat er langer van mee.

Verschillende legpatronen

Het leuke van vlondertegels is dat je kunt spelen met het patroon. Ik legde onderstaande drie opties naast elkaar en ging vergelijken. Hierbij gebruikte ik gewoon mijn gevoel en koos uiteindelijk voor optie 3: speels en rustig tegelijkertijd.

FYI: op ons balkon liggen 45 vlondertegels, waarvan de buitenste banen op maat zijn gezaagd) en er liggen ongeveer 190 rubberen tegeldragers.
stap 2

Privacy creëren met een kleurrijke divider

● 2x Divider Fiberclay D56 (diep) H68 (hoog).
● 6x Acer plantjes (tuincentrum)
● 6x 40 liter potgrond

Een nieuwe ondergrond op ons balkon: done! De volgende stap was het creëren van meer privacy. Hiervoor had ik twee hoge, smalle plantenbakken op het oog die als een natuurlijke afscherming fungeren. Een mooie manier om tegelijkertijd meer groen toe te voegen aan je balkon én meer privacy. De bakken lijken zwaar, maar zijn dat helemaal niet. Ideaal dus om naar boven te tillen (mits ongevuld!). Ik plaatste ze helemaal rechts op het balkon zodat er minder inkijk is van de buren. Ik koos voor de roze-rode Acer, een mooie plant die niet heel veel zon nodig heeft. Ideaal dus voor op ons schaduwrijke-af-en-toe-zonnige balkon.

stap 3

Afstylen met een zonnig bankje + accessoires

Wat is een loungehoekje zonder heerlijke bank om op te vertoeven? Bank Mason had ik al tijden op het oog. Hij oogt luchtig, heeft een mooie rotan look, komt in een gitzwart jasje (FYI: hij is er ook in naturel), een metalen onderstel én een grijs kussen. Het is gemaakt van wicker (een soort kunststof), dus ideaal om buiten te plaatsen. Erop legde ik vrolijke kussens. Als kers op de taart stylede ik het zonnige hoekje af met roodbruine bijzettafel (let wel: haal het wel naar binnen als het gaat regenen, net als de kussens), een keramieken vaas met gezicht, wat bordjes én een kaars in een marmerlook pot.

Voor de styling gebruikte ik deze woonaccessoires:

Tabo ontbijtbord groen - h2xd20,5cm
4 klantreviews
Rustiek en robuust; zo moet het servies omschreven worden. Geen wit porselein met saaie volmaakte lijnen, maar handgemaakte producten in neutrale tinten. Elk met een eigen, auth... Rustiek en robuust; zo moet het servies omschreven worden. Geen wit porselein met saaie volmaakte...
4.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in bord

Ook je balkon stylen?

Karwei heeft alle benodigdheden om van je balkon iets moois te maken. Ons balkon is nog veel groter, maar voor deze shoot lichtte ik het meest zonnige hoekje uit. Hoe de rest van het balkon eruit gaat zien? Wordt vervolgd…

Geschreven door:

Elisah Jacobs

Hi, ik ben Elisah, eigenaar van interieurplatform Interior Junkie. Ik blog en vlog over alles wat met wooninspiratie te maken heeft, zoals hometours, DIY's en make-overs. Niet alleen voor ons eigen huis, maar ook voor die van anderen. Ik hou van werken met veel kleur en patronen en heb een voorliefde voor kunstig behang. Naast het inspiratiegedeelte geef ik ook online interieurstylingcursussen. Voor KARWEI maak ik regelmatig DIY’s en geef ik stylingtips voor huis en tuin.

Volg ons en mis niets!