taupe kleur bank in woonkamer

De mogelijkheden van Taupe in je interieur

Taupe is een populaire kleur voor in huis. Of je nu kiest voor een taupe muur of een taupe bank, met deze tijdloze kleur creëer je een perfecte basis. Maar wat is taupe eigenlijk precies voor kleur? En wat kun je allemaal met de taupe kleur in jouw inrichting? We geven antwoord op deze vragen en geven je inspiratie om zelf met taupe aan de slag te gaan!

Wat is taupe voor kleur?

Taupe wordt veel gebruikt in interieurs en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een veelzijdige kleur die in veel verschillende tinten verkrijgbaar is. Het is een combinatie van grijs en bruin, waarbij de twee kleuren in meer of mindere mate aanwezig zijn. De ondertoon van de tint bepaalt veelal het uiterlijk. Zo is er taupe met een warme bruine ondertoon, maar kun je ook voor taupe met een koele grijze of zelfs paarsachtige ondertoon kiezen.

Door de veelzijdigheid van de kleur laat taupe zich uitstekend combineren met veel verschillende andere kleuren. Van neutrale tinten tot felle kleuren; kies taupe als basis en je kunt blijven mixen en matchen. Het ligt er maar net aan welke sfeer jij met de taupe kleur wilt creëren.

Shop nu in de kleur Taupe voor jouw interieur!

Lampenkap Savernu taupe Ø30x21cm
Uitstekend beoordeeld
11 klantreviews
Lampenkap Savernu is een mooie, subtiele kap geheel van deze tijd. Het gebruik van een naturel stof in combinatie met de cilinder vorm geeft deze kap zijn eigentijdse, moderne u... Lampenkap Savernu is een mooie, subtiele kap geheel van deze tijd. Het gebruik van een naturel st...
26.
24
34.99
Met Club Karwei
25% korting
Aanbieding t/m 23-06-2024
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in lampenkap
Flexa Creations binnenlak urban taupe extra mat 750 ml
Uitstekend beoordeeld
10 klantreviews
Geef je interieur een nieuwe impuls met Flexa Creations. Flexa Creations binnenlak urban taupe is een watergedragen lak voor binnen, is extra mat en dekt optimaal. De lak heeft ... Geef je interieur een nieuwe impuls met Flexa Creations. Flexa Creations binnenlak urban taupe is...
29.
99
39.99
25% korting
Aanbieding t/m 23-06-2024
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in lak

Welke kleur past bij taupe?

Taupe is dus eenvoudig te combineren met andere kleuren. Zo kun je een taupe bank combineren met een lichtgrijze muur voor een fris en neutraal geheel. Grijs combineren met taupe kan ook op andere manieren. Kies bijvoorbeeld voor een urban taupe muur met donkergrijze accenten om een contrast te creëren. Let er hier wel bij op dat wanneer je taupe te veel combineert met grijstintenten, taupe wel wat flets wordt.

Urban taupe combineren met andere koele kleuren, zoals blauw en groen, is ook goed mogelijk. Als je in een landelijke woonkamer bijvoorbeeld taupe wilt gebruiken, is groen een mooie kleur om dit mee te combineren. De kleuren versterken elkaar, waarbij het groen meteen een vleugje frisheid met zich meebrengt.

Bij deze kleur is het vooral erg belangrijk dat je kijkt naar hoe het licht in je kamer valt. Dit heeft namelijk veel invloed op het uiteindelijke uiterlijk van taupe in je interieur. Wil je 100% zeker zijn van je zaak? Maak gebruik van onze kleurtesters. Zo zie je precies hoe de kleur uitpakt op jouw muur en hoe het matcht met jouw meubels en accessoires.

Hoe kun je taupe verwerken in je interieur?

Deze kleur verwerken in je interieur kan op veel verschillende manieren. Er zijn veel taupe muurverf mogelijkheden, of wat dacht je van taupe als kleur voor je vloer?

Wil je de kleur liever in de meubels laten terugkomen? Een taupe bank vormt hiervoor de ideale basis. Zet de bank voor een witte muur voor een opvallend contrast. Of combineer juist grijs en taupe in de woonkamer voor een neutraal en samenhangend geheel. De tint taupe die je kiest bepaalt grotendeels welk effect jij met de taupe kleur in je intereieur bereikt.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!