Welke soort bijzettafel of salontafel past bij jouw interieur? I Karwei

Welke bijzettafel of salontafel past bij jouw interieur?

Ben jij op zoek naar een nieuwe salontafel? Of wil je juist één of meerdere bijzettafels neerzetten in je woon- of slaapkamer? Bijzettafels en salontafels worden vaak intensief gebruikt. Een salontafel heeft bovendien vaak een centrale plek in de woonkamer. Zorg er dus voor dat je kiest voor meubels die goed aansluiten bij jouw interieur. Salontafels en bijzettafels zijn er in vele vormen, maten en materialen. Het is vaak lastig om te bepalen welk model het best past bij jouw stijl. We helpen je in dit artikel op weg bij het vinden van de salon- of bijzettafel die het best past bij jouw inrichting!

Kies voor een moderne salontafel of bijzettafel

Heb jij een moderne en strak ingerichte woonkamer? Kies dan voor een bijpassende salontafel en bijzettafel. Bij een modern en minimalistisch interieur horen alleen salon- en bijzettafels met een duidelijke functie. De meubels hoeven niet heel groot te zijn, en staan er echt met een specifieke reden. Door te kiezen voor een aantal kleinere bijzettafels, verlies je nauwelijks ruimte en heb je toch een perfecte plek om wat boeken, een plantje of je kop thee op kwijt te kunnen. Met een stoere bijzettafel in een uitgesproken kleur haal je bovendien echt een eyecatcher in huis! Kijk bijvoorbeeld eens naar deze metalen bijzettafel, die verkrijgbaar is in hippe kleuren als lila, warmgroen of roodbruin. Meer opbergruimte nodig in je woonkamer? Combineer je bijzettafel dan met deze ronde, retro salontafel van WOOOD.

Neem je een vierkante of ronde salontafel?

Naast het materiaal en de kleur, is ook de vorm van je salontafel een belangrijk punt om over na te denken. Past in jouw inrichting het best een ronde, vierkante of rechthoekige salontafel? Vierkante en rechthoekige salontafels zijn ideaal voor een net en strak interieur. Houd naast je inrichting ook altijd in gedachte hoe je de salontafel gaat gebruiken: wil je veel spullen kwijt kunnen op je salontafel en heb je genoeg ruimte in de woonkamer? Dan is een rechthoekige salontafel de beste keus. Denk bijvoorbeeld aan deze houten, vierkante salontafel van WOOOD. Heb je al veel strakke lijnen en rechthoekige meubels in je kamer staan? Dan breekt een ronde salontafel de lijnen juist ook goed en zorgt deze voor een speels en gezellig effect. In deze ronde salontafel worden verschillende materialen gecombineerd voor een stoer en robuust effect. Maak je woonkamer compleet door de salontafel te combineren met één of meer bijzettafels in dezelfde vorm en stijl.

Industriële bijzettafel of salontafel

Een andere overweging bij het kiezen van een salon- of bijzettafel, is het materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, en brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Heb jij een strakke, industriële inrichting? Kies dan ook voor een industriële bijzettafel of salontafel. Deze kenmerken zich door het gebruik van zware materialen als metaal, koper of staal. Deze set bijzettafels met ijzeren poten past qua sfeer goed in een dergelijke inrichting. Bovendien geven de dunne poten een ruimtelijk effect. Is jouw woonkamer modern en speels ingericht? Kies dan voor een salon- of bijzettafel met een marmeren blad. Heb je meer een klassieke inrichting? Dan kan een bijzettafel met een glazen blad ook erg goed passen. Tenslotte heb je ook de keuze voor een salontafel van hout. Hout zorgt voor een warme, gezellige sfeer, is makkelijk over te schilderen in een kleur naar keuze, en past in elk type interieur!

Een eigen bijzettafel naast je luie stoel

Een bijzettafel hoeft niet per sé in de woonkamer te staan. Heb jij ergens anders in je huis een fijne fauteuil? Door er een kleine bijzettafel naast te plaatsen maak je er heel eenvoudig een eigen hoekje van en creëer je tegelijkertijd ruimte voor je spullen. Zo heb je altijd jouw tijdschriften, agenda of telefoon bij de hand. Je zult zien dat je nu nog meer geniet van je luie stoel. Door hun formaat doen bijzettafels bovendien ook prima dienst als nachtkastje of bijvoorbeeld als extra tafeltje in de hal.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!