Oud kastje verven

Oud kastje in een nieuw jasje

Deze week start ik met leuke klusjes! Voor deze rubriek zal ik door middel van kleine aanpassingen verschillende hoekjes, meubels of ruimtes een make-over geven. We hebben allemaal wel bepaalde plekken of spullen in huis waarvan we denken: “dat moet beter kunnen” of “er mist nog iets”. Door middel van deze mini make-overs hoop ik jullie te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met projectjes die al een tijdje op de to-do lijst staan. Niets is leuker dan iets mooier te maken dan het al is, ik heb er zin in!

Dierbaar kastje

Voor mijn eerste mini make-over stond een dierbaar meubelstuk op de planning. Dit oude kastje kreeg ik jaren geleden al van mijn ouders en stond een lange tijd op mijn werkkamer. Ik schilderde het kastje toen in een donkergroene kleur die mooi paste in de ruimte. Mijn werkkamer kreeg een andere look met o.a. een nieuw DIY bureau en een andere kleur op de muur. Het kastje verhuisde naar onze kledingkamer maar de groene kleur paste niet echt in deze ruimte omdat ik hier voornamelijk heb gewerkt met wit, hout en warme tinten. Het kastje is voor mij erg dierbaar omdat deze al een lange tijd meegaat en mijn vader had het kastje zelfs al in zijn studentenkamer staan. Later gebruikten mijn ouders dit kastje als commode voor mij en mijn zus. Ik zal dit kastje dus nooit weg doen… Wel was het tijd voor een nieuwe kleur!

Van Puur Tijm naar Tasty Toffee

Als eerst moest het kastje natuurlijk worden ontvet en geschuurd. Omdat het zulk mooi weer was kon ik het kastje lekker buiten schuren, dat scheelt een hoop stof in huis! Met een verlengsnoer en schuurmachine was ik redelijk snel klaar. Voordat ik kon gaan schilderen moest het kastje eerst weer goed worden ontvet. Daarna verhuisde ik het kastje weer naar binnen want het was toch wel erg warm buiten. Schilderen bij een te hoge temperatuur is namelijk niet aan te raden. Wanneer je met verf aan de slag gaat boven de 25 graden kunnen er blaasjes ontstaan. Daarbij droogt de verf zo snel dat deze niet goed kan intrekken en dus niet goed hecht. Ik koos de kleur Tasty Toffee van Flexa voor het kastje.

Efficient opbergen

Het kastje past weer perfect in de ruimte en het is een fijn hoekje geworden! Daarbij zorgt het kastje voor wat extra opbergruimte naast onze kledingkast. Bij KARWEI vond ik vier leuke manden die precies in het kastje passen en qua kleur ook nog eens een goede match zijn. Ik gebruik deze manden om wat extra kleding in op te bergen zoals T-shirts en shorts. Ik liet me inspireren door opruim goeroe Marie Kondo uit Japan. Mijn T-shirts vouwde ik zo op zodat ik direct de print kan zien en dus niet mijn hele kast overhoop hoef te halen. Ditzelfde kun je doen met jeans, shorts, sweaters of overhemden. Manden of dozen zijn hier ideaal voor. Ik ben happy met deze mini make-over en ik hoop natuurlijk dat ik jullie ook heb kunnen inspireren… Op naar de volgende make-over!

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!