Ruimte met groen en roze muurverf

Zo pas je kleur toe in huis

Voordat je start met inrichten, is het raadzaam om na te denken over welke kleur je als basis wilt gebruiken, en welk kleurenpalet. Door hier van tevoren over na te denken, krijg je een goede basis in je interieur. Maar een kleur kiezen valt niet mee. Ben je op zoek naar inspiratie voor het kleurenpalet in jouw huis? Bekijk dan deze vijf mooie kleuren en laat je inspireren!

Zeegroen

Groen is hot! Vertaal je liefde voor de natuur door in jouw interieur. Dit kun je doen met levend groen zoals planten, maar met zeegroen op de muur versterk je het gevoel van buiten nog meer. Het is een warme kleur en zorgt voor rust in jouw woning. Dit zeegroene behang past perfect in dit interieur.

Betonlook

Geef je muren de stoere uitstraling van beton met kalkverf. Breng de verf gelijkmatig aan en zorg voor een betonkleur op de muur. Wil je echter je muur een industrieel, artistiek tintje geven? Ga dan in de weer met een grote blokkwast en ‘veeg’ de verf op de muur. Bekijk hier nog meer tips voor een betonlook in huis.

Roestbruin

Met deze tint op de muur zorg je voor een warme, intieme sfeer in huis. Het is een natuurlijke kleur die goed te combineren is met donkerblauw. Het is een donkere kleur, maar door zijn natuurlijke karakter oogt roestbruin niet zwaar in een ruimte. Zelf deze tint op de muur? Laat dan de volgende code mengen in de verfmengmachine in de bouwmarkt: Histor perfect finish muurverf S4050-Y60R.

Grijs & roze

Met grijs en roze op de wanden creëer je een zachte, helder sfeer in je woning. In op Scandinavië geïnspireerde woningen worden deze kleuren ook vaak als accentkleur gebruikt naast zwart en natuurlijke materialen zoals hout. Deze kleuren zijn perfect te combineren in zowel woon- als slaapkamers. De slaapkamerkast gaven we een mat roze tint met de Le Noir & Blanc muurverf extra mat blossem pink verf.

Lichtblauw

Blauw geeft verkoeling en rust in een ruimte. Je ziet deze kleur dan ook vaak terug in bad- en babykamers. Lichtblauw is een ideale kleur om een mediterrane sfeer neer te zetten. Geef je muren een lichtblauwe tint en haal het voorjaar in huis. Combineren met verschillende tinten blauw geeft een speels effect. In de woonkamer hieronder maakte we gebruik van Histor muurverf – kleur Sprankelend S2010-B10G.

Heb je nu inspiratie voor een kleurpalet? Dan kun je aan de slag! Bekijk het verfassortiment van Karwei voor jouw perfecte kleur in huis.

Geschreven door:

Lara Welting

Ik ben Lara, 29 jaar en gek op interieur, klussen en schrijven. Op welke plek kun je dit beter samenbrengen dan KARWEI? Ik neem jullie hier mee in de wereld van klussen met tips en adviezen om het beste resultaat te krijgen!

Volg ons en mis niets!