Inspiratie en tips voor een neutrale babykamer I Karwei

Zo creëer je de mooiste neutrale babykamer

Wil jij liever geen uitgesproken jongens- of meisjeskamer voor jouw baby? Er is gelukkig genoeg keuze in babykamer aankleding: je zit dus niet vast aan de traditionele prinsessenkamer of het raceauto interieur. Een lichte, neutrale babykamer zorgt voor een rustige omgeving voor jouw baby. Bovendien is een inrichting met neutrale kleuren en materialen geschikt voor zowel jongens als meisjes. Ben je op zoek naar inspiratie voor een genderneutrale babykamer? We helpen je graag op weg met deze tips!

Tips voor jouw genderneutrale babykamer

Tegenwoordig kan je er al vrij vroeg in je zwangerschap achter komen welk geslacht jouw kindje heeft. Sommige ouders houden het liever een verrassing. Een neutrale inrichting van de babykamer is dan een ideale oplossing! Wat ook de reden is dat je voor een neutraal interieur in de babykamer gaat, door te kiezen voor lichte en minder uitgesproken kleuren creëer je een heerlijk plekje voor jouw kleine jongen of meisje. Kies voor verf in een mooie tint wit of kinderbehang met een subtiel patroon, en combineer dit met raamdecoratie in een iets donkerdere kleur. Door verschillende tinten van dezelfde kleuren te combineren zorg je voor een speels effect, zonder dat het te druk wordt. Kleuren als wit, grijs, ecru en antraciet zijn bovendien tijdloos. Door nieuwe meubels en accessoires toe te voegen kan de kamer meegroeien met jouw kind zonder dat de hele inrichting op de schop hoeft.

Zelf aan de slag met natuurlijke kleuren en materialen

Kies in de neutrale babykamer zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen. Deze zijn over het algemeen goed te combineren met een neutrale inrichting. Houten meubels gaan jaren mee en zorgen voor een robuuste, stoere look voor zowel jongens als meisjes. Hout heeft van zichzelf al een neutrale kleur, en is bovendien makkelijk over te schilderen in een kleur naar wens. Combineer je houten meubels als een wiegje, ledikant of commode met zachte natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld een schapenvachtje. Ook voor opbergruimte is hout een zeer geschikt materiaal. Kies voor een speels houten wandrek met vakken om foto's, boekjes en speelgoed neer te zetten. Of ga zelf aan de slag en maak je eigen houten baby kledinghanger. Zo geef je jouw baby een unieke en persoonlijke eyecatcher in zijn of haar genderneutrale babykamer!

Groene inspiratie voor jouw neutrale babykamer

Dat je voor een neutrale babykamer hebt gekozen wil natuurlijk niet zeggen dat de kamer saai hoeft te zijn. Juist door te kiezen voor neutrale materialen en kleuren, vallen speciale plekjes en objecten extra op. Verf bijvoorbeeld de deur of één van de muren in een speelse kleur. In een kamer die verder neutraal is ingericht komt een muur met een hippe leem groene muurverf goed tot zijn recht. Ook oudroze is tegenwoordig een veel gekozen kleur, en kan natuurlijk voor zowel jongens als meisjes. Tenslotte vrolijk je elke kamer eenvoudig op met planten. Zeker in een neutrale kamer kan de toevoeging van wat kleine of grote planten echt het verschil maken. Kruipt jouw baby nog niet? Dan kan je een mooie kamerplant neerzetten in de babykamer. Wanneer jouw kleine wat beweeglijker wordt is het verstandig om voor een hangplant te kiezen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!