Muuridee met doeken

DIY doeken aan de muur

Soms liggen unieke muurcreaties dichterbij dan je denkt. Maak bijvoorbeeld van een restant gordijnstof een originele muurdecoratie. Stempel met een zelfgemaakte stempel van hout en touw jouw gewenste patroon en een waar kunstwerk is zo gemaakt. We konden het niet laten om je deze toffe DIY te onthouden, dus voilà! Ontdek je eigen stempeltalent, of die van je kind(eren), en zie hoe leuk dit muuridee met doek is. En voor de akoestiek in je ruimte is dit doek ook ideaal. Creativiteit is zelf mooie dingen maken!

stap 1

Zoek een mooi restant gordijnstof

Gebruik een restant van gordijnen of bestel een stuk gordijnstuk op maat. een ander stuk stof die je nog hebt liggen thuis. Zorg ervoor dat je wat dikkere stof gebruikt voor deze DIY, zoals gordijnstof, zodat de doek - door het gewicht - mooi strak hangt tegen de muur straks.

Tip!

Je kunt ook een losse gordijnstof bestellen via onze Gordijn Op Maat service. Hier kun je aangeven hoeveel centimeter je wilt bestellen. Je ontvang geen gordijn op maat, maar je bestel alleen stof. Ook handig als je bij je gordijnen bijpassende kussenhoezen op de bank wilt.

stap 2

Stik een tunnel in de stof

Sla de bovenzijde van de gordijnstof om, zodat er een tunnel bovenin ontstaat. Steek daar straks een stok doorheen om zo de muurdecoratie te kunnen ophangen. Zet de omgeslagen stof vast met naaispelden en naai deze tunnel met losse steken vast met naald en draad. Of pak je naaimachine als je deze hebt!

Tip!

Als je niet goed bent met naald en draad, kan je stof ook vastzetten met een nietmachine. Het is ook een leuk idee om de stof in te lijsten.

stap 3

Maak een stempel van touw en hout

Wikkel een touw om een houtblokje heen en zorg ervoor dat de touwlijnen een mooi patroon vormen.

stap 4

Strijk het restant gordijnstof glad

Leg de gordijnstof op een vlakke ondergrond en strijk deze goed glad. Plak de hoeken van de stof vast aan de ondergrond met tape, zo blijft deze strak tijdens het stempelen.

Tip!

Je kunt van tevoren een verdeling maken om het patroon symmetrisch op het doek te krijgen, maar je kunt natuurlijk ook uit de losse hand stempelen.

stap 5

Stempel een patroon

Doe je gewenste verfkleur in een verfbakje. Dip de stempel in de verf zonder dat er druppels aan de stempel hangen. En stempelen maar!

stap 6

Laat je doek-creatie goed drogen

Haal een bamboe stokje door de gestikte geul heen en hang je doekcreatie aan de muur met touw en een spijker.

Benodigdheden

Materialen (10)
Gereedschappen (0)

Ontdek nog meer DIY-ideeën

Wil nog meer ideeën en inspiratie voor in je huis opdoen? Ontdek onze DIY’s voor toffe accessoires en maak nog meer unieke creaties helemaal zelf. Ontdek de DIY’s van lampen en maak je eigen verlichting of ga aan de slag met leuke ideeën voor in je hal. We inspireren je graag!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!