Muuridee houten halve cirkels

Creatief muuridee: halve cirkels met reliëf

Wil je iets met de muur in je woonkamer of slaapkamer doen, maar weet je niet wat? Bekijk dan snel dit creatieve muuridee: twee halve cirkels op de muur! Deze toffe twist verandert direct de uitstraling van je wand en van de ruimte. Schilder de cirkel-delen mee in dezelfde kleur van de muur, en voilà: een totaal nieuwe wand met een elegante touche. Maak met iets simpels een groot verschil!

stap 1

Zaag het hout op maat

Ga naar de hout op maat service van Karwei en bepaal de grootte van de cirkel. Halveer vervolgens de cirkel in twee gelijke delen.

stap 2

Bepaal waar de cirkels komen op de muur

Meet op de muur uit waar de halve cirkels gaan komen. Gebruik hiervoor een kruislijnlaser. Zo kun je eenvoudig en snel zien of je de delen wel mooi recht ophangt op de wand.

Tip!

Heb je geen laser en zal je lijnen op de muur gaan tekenen, dan is dat niet erg. Je gaat straks nog schilderen en dan zie je dat niet meer.

stap 3

Bevestig de cirkel-delen op de muur

Plaats met z’n tweeën de delen op de wand en plak deze met montagekit vast.

stap 4

Schilder de halve cirkels

Verf als laatste stap beide delen van de cirkel in dezelfde kleur van je muur, wat een mooi chic geheel geeft. Gebruik een kwast voor de randen en een roller voor de grotere oppervlakken. Wauw, wat een simpele toevoeging met een groots effect!

Volop muurdecoratie-inspiratie

Met muren kun je alle kanten op. Behangen, schilderen of schilderijen en plankjes ophangen. Of wat dacht je van plakhout op de wand? Heel stijlvol! Bekijk nog meer muurdecoratie-ideeën en ontdek eindeloos veel inspiratie voor jouw muren in huis. Maak van de muren thuis iets bijzonders, iets unieks. En soms heb je daar maar een kleine verandering voor nodig!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!