Verschillende woonstijlen combineren in huis

Mix & Match met woonstijlen

Welke woonstijl past bij jou? Karwei licht regelmatig enkele woonstijlen uit, zodat je geïnspireerd raakt door alle mogelijkheden op het gebied van interieur en stijl. Maar wat als je meerdere woonstijlen mooi vindt? Dan kun je verschillende woonstijlen ook met elkaar combineren. In dit artikel laat ik zien hoe ik diverse stijlen heb weten te mixen in mijn interieur.

Verschillende woonstijlen combineren

Zo bestaan er bijvoorbeeld woonstijlen zoals: “City Loft” (een interieur met een luxe en internationale uitstraling), “Cosy Cabin” (een warm, comfortabel en gezellig familiehuis), “Artist Home” (een creatief en artistiek huis vol kunst en verzamelingen) en “Green House” (een lichte en relaxte sfeer met natuurlijke materialen en veel groen). Omdat ik in iedere woonstijl wel iets van mijzelf kon terugvinden, besloot ik me niet te beperken tot maar één stijl. Uiteindelijk is het natuurlijk des te leuker om je te laten inspireren door trends en er daarna je eigen draai aan te geven!

Een mix van “City Loft” & “Artist Home”

Ik besloot naar de winkel van Karwei te gaan in Amsterdam Overamstel. Hier vind ik de collectie erg mooi en inspirerend gepresenteerd, dus dat is extra fijn shoppen. Ik kwam thuis met een hoop mooie spullen en ging aan de slag in onze huiskamer. Het werd uiteindelijk een combinatie van de twee woonstijlen “City Loft” en “Artist Home”.

Een luxe uitstraling creëren

Mijn okergele fluwelen bank paste al helemaal in de City Loft stijl door de luxe en rijke uitstraling. Op de bank gebruikte ik een combinatie van eigen kussens en nieuwe kussens van Karwei in zwart, wit en okergeel.

Accessoires in verschillende stijlen mixen

Op de grond ligt het heerlijke hoogpolige vloerkleed van Karwei en dat zorgt voor een heerlijk warm en knus gevoel. Zo fijn om je voeten hier ‘s ochtends op neer te zetten! De mooie tafellamp van rookglas mag echt gezien worden, dus kreeg deze een plekje op mijn vintage bijzettafeltje. In deze hoek misten we nog een lichtbron en hiermee is dat probleem gelijk opgelost. Ik vind hem prachtig, een echte eyecatcher! Op de vintage salontafel die ik via Marktplaats kocht, zie je een verzameling staan van mooie glazen zandlopers , een kandelaar in messing en een vintage vaas met Monstera blad. Groen kon uiteraard niet ontbreken! Ik vind het erg mooi hoe deze objecten uitkomen en weerspiegelen op het glazen blad van de tafel.

Wanddecoratie

Geïnspireerd door de “Artist Home” woonstijl, zocht ik in Amsterdam ook wat mooie lijsten uit. Bij mijn nieuwe wanddecoratie behoorde ook een illustratie van Petra Lunenburg. Ik combineerde deze illustratie met twee grafische zwart-wit posters van Karwei: de grote poster met etnische print van “I Love My Type” en een klein portret dat mijn moeder (kunstenares van beroep) maakte. Een fijne verzameling zo boven onze bank!

En een klein beetje boho

De macramé plantenhanger kreeg ik van Judith (JoelixJoelix & Urban Jungle Bloggers) toen ik haar opzocht in Frankrijk, ik vind hem zo gaaf! Zo zie je dat een klein beetje boho ook best samengaat met deze woonstijlen.

Meerdere woonstijlen komen terug

De woonstijl “City Loft” zie je in onze huiskamer dus vooral terugkomen in de luxe en rijke materialen zoals het fluweel, messing & rookglas. De etnische patronen zorgen ervoor dat de strakke lijnen worden doorbroken en dat geeft een speels effect.

De woonstijl “Artist Home” zie je terugkomen in de ranke zwarte lijnen in het kleed, de fotolijsten en het zwarte metaal van het bijzettafeltje en de plantenstandaard. Natuurlijk is de verzameling kunst en graphics op de plank kenmerkend voor deze stijl. Persoonlijke items geven je interieur een verhaal en dit zie je bijvoorbeeld bij het kunstwerkje van mijn moeder en de plantenhanger uit Frankrijk.

Minder kleur, meer rust

Door de verschillende stijlen te combineren, heb ik een luxe uistraling weten te creëren in mijn interieur. Ik ben erg blij met onze woonkamer, minder heftig qua kleurgebruik dan wat ik gewend ben maar daardoor oogt het geheel wel wat rustiger en volwassener… Dat bevalt best goed!

Mix en matchen doe ik vaker. Bijvoorbeeld ook door oude en nieuwe spullen te combineren in mijn interieur. In dit artikel vertel ik daar wat meer over!

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!