Messing in je interieur

Messing in je interieur

We zien steeds meer rijke materialen terugkomen in het interieur, waarvan dit seizoen messing er met vlag en wimpel boven uit steek! Dit materiaal geeft elk product net even dat beetje extra glamour zonder direct overdreven te zijn. Door het vaak wat mattere karakter van messing geeft het juist een zachte maar toch luxe uitstraling aan het geheel.

Laat het materiaal subtiel terugkomen in meerdere accessoires of meubels om een mooi rijk geheel te creëren. Let er hierbij op dat het geen overkill wordt maar kies voor een combinatie met andere rijke materialen. Zo laat het zich mooi combineren met fluweel, rookglas en grof gebreide plaids en kussens.

A touch of gold

Bovenstaande beelden laten goed zien dat het matte goud een perfecte match is in een warm, knus en cosy interieur. Door de donkere kleurkeuzes van warme roodtinten, grijs in combinatie met hout geeft het net dat beetje extra sfeer.

Zo geef je de zithoek met eenmessing staande lamp een subtiel accent van deze trend mee. Naast staande lampen zijn er ook diverse modellen tafel- en hanglampen met een touch of gold.

Een heel meubel stuk too much? Deze matte kruk bewijst het tegendeel. In combinatie met het blanke hout zorgt het messing hier juist voor meer warmte. Ga je liever voor een subtieler effect? Kijk dan eens naar kleinere woonaccessoires zoals sierlijke kandelaars, papierdrukken en beeldjes.

Naast meubelen en accessoires kun je het ook terug laten komen in basis onderdelen van een ruimte. Zo kun je kiezen voor een deurklink, een kapstok maken met haken zelf het huisnummer kan mee doen met de trend!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.