Leef je uit met vloerpatronen

Zo pas je vloerpatronen toe in je huis

Vloerpatronen zijn een ideale manier om je interieur een eigen identiteit te geven. Van een klassieke visgraat- of blokkenpatroon tot de Hongaarse punt; Waarom nog in de lengte leggen wanneer je zoveel bijzondere mogelijkheden hebt?

Combineer vloerpatronen

Kun je niet kiezen tussen al het moois? Combineer dan je vloerpatronen. Zo kun je het zitgedeelte van je kamer versieren met een blokkenpatroon en daaromheen als eye-catcher een visgraatmotief (laten) leggen.

Visgraat of Hongaarse punt

Een Hongaarse punt (ook wel chevron genoemd) lijkt op een visgraat, maar vormt aan de uiteinden van de vloerdelen een scherpe punt onder een hoek van 60 graden. Bij een visgraatvloer leg je de planken in een hoek van 90 graden en sluit de kopse kant van de ene plank, haaks aan de lange zijde van de andere plank.

Voeg een mooie rand toe aan je visgraatvloer en creëer daarmee een klassieke uitstraling.

Met grove, blank gelakte vloerdelen krijgt een visgraatpatroon een stoere uitstraling.

Een vloerpatroon leggen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met vinyl vloerstroken leg je zelf heel eenvoudig een blokkenpatroon.

Ben je bang dat je kamer klein zal ogen door een vloerpatroon? Leg dan extra lange planken over de lengte van de kamer. Een handige klusser kan – voor een speels effect – een smalle strook met patroon langs de randen van de vloer leggen. Ook kun je kiezen voor een diagonaal gelegde vloer. Dit geeft een ruimtelijk effect.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.