Leef je uit met vloerpatronen

Vloerpatronen toepassen in je huis doe je zo!

Vloerpatronen zijn een ideale manier om je interieur een eigen identiteit te geven. Van een klassieke visgraat- of blokkenpatroon tot de Hongaarse punt; we geven je in dit artikel vloerinspiratie over hoe je vloerpatronen kunt combineren. Er bestaan namelijk heel veel verschillende mogelijkheden.

Vloerpatronen combineren

Misschien ben je al even aan het zoeken naar vloerinspiratie. Kun je niet kiezen tussen al het moois? Combineer dan vloerpatronen. Zo kun je bijvoorbeeld het zitgedeelte van je kamer versieren met een blokkenpatroon en daaromheen als eyecatcher een visgraatmotief (laten) leggen.

Visgraatvloer of Hongaarse punt

Een Hongaarse punt (ook wel chevron genoemd) lijkt op een visgraatvloer, maar vormt aan de uiteinden van de vloerdelen een scherpe punt onder een hoek van 60 graden. Bij een visgraatvloer leg je de planken in een hoek van 90 graden en sluit de kopse kant van de ene plank, haaks aan de lange zijde van de andere plank.

Voeg een rand toe

Voeg een mooie rand toe aan je visgraatvloer en creëer daarmee een klassieke uitstraling.

Nog een tip voor je vloer!

Met grove, blank gelakte vloerdelen krijgt een visgraatpatroon een stoere uitstraling. Wil je meer vloerinspiratie over dit patroon? Bekijk dan ook de tips in dit artikel.

Vinyl vloerstroken

Een vloerpatroon leggen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met vinyl vloerstroken leg je zelf heel eenvoudig een blokkenpatroon.

Vloerinspiratie

Ben je bang dat je kamer klein zal ogen door een vloerpatroon? Leg dan extra lange planken over de lengte van de kamer. Een handige klusser kan – voor een speels effect – een smalle strook met patroon langs de randen van de vloer leggen. Ook kun je kiezen voor een diagonaal gelegde vloer. Dit geeft een ruimtelijk effect.

Bekijk ook deze artikelen voor nóg meer vloerinspiratie en ontdek alle mogelijkheden voor vloeren in het assortiment van Karwei.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!