DIY: kunstwerk en bureau in 1

DIY: Een kunstwerk en bureau in één

Heb je weinig ruimte in je woonkamer voor een bureau, maar wil je soms wel even aan een werkplek werken? Bekijk dan deze DIY waar we een uitklapbaar bureau hebben gemaakt voor aan de muur. Ingeklapt is het bureaublad een stijlvol kunstwerk. Twee in één dus. Ideaal voor kleine ruimtes, én heel origineel in elke woonkamer of slaapkamer. Laat je inspireren door deze hangende werkplek en maak zelf een uitklapbare bureaublad met muurdecoratie aan je muur thuis.

Een inklapbaar bureaublad aan de muur maken

Bekijk deze tekening voordat je begint. Zo heb je een goed beeld van hoe je het werkblad en kunstwerk in één moet maken. Alle houten onderdelen kun je met je Club Karwei kaart gratis laten zagen bij Karwei. Heb je nog geen Club Karwei kaart, download de Karwei app of vraag een Club Karwei kaart aan in de bouwmarkt. Maak direct gebruik van onze gratis zaagservice na je registratie.

stap 1

Start met de achterwand

Schroef de lijst aan de achterwand(A). Gebruik schroefjes met een kleine kop en schroef ze in het midden van het hout.

stap 2

Maak het werkblad

Het werkblad bestaat uit meerdere onderdelen. Verlijm de opdikking(E) aan het werkblad(C). Verlijm ook de grenen halfronde latten aan het werkblad. Gebruik lijmklemmen tijdens het drogen. Monteer het scharnier aan de onderzijde.

stap 3

Bouw nu het bovendeel

Het bovenste deel bestaat ook uit meerdere onderdelen. Verlijm de opdikking boven(F) aan het bovendeel(B). Verlijm ook hier de grenen halfronde latten aan de plaat. Zet lijmklemmen op het hout zodat het goed kan hechten.

stap 4

Schroef de knop vast

Bepaal waar de knop komt en teken deze plek van de knop af met potlood. Monteer de knop(G) met een spijker, zodat je de knop straks nog kunt draaien.

stap 5

Bevestig het bovendeel aan de achterwand

Teken de plek af waar het bovenste deel gemonteerd moet worden. Verlijm het bovenste stuk aan de achterwand.

stap 6

Zet het werkblad vast aan de achterwand

Schroef het werkblad aan de scharnieren op de achterwand, op de tekening staat deze plek aangegeven.

stap 7

Bevestig de steunen

Monteer de scharnieren aan de korte kant op de inklapbare steunen(D) en schroef ze ook aan de achterwand. Kijk weer even op de tekening van stap 6 waar je deze moet monteren.

stap 8

Hang het bureaublad aan de muur

Bevestig als laatste stap de werkplek en muurdecoratie in één met schroeven en pluggen aan de wand. Ingeklapt staat netjes!

Meer inspiratie voor DIY meubelen

Maak je eigen meubelen zelf met de leukste DIY’s van Karwei. Met de DIY-stappenplannen maak je eenvoudig zelf dé uniekste meubelen voor in huis. Ontdek deze toffe DIY tafel met pilaarpoot voor in de eetkamer of op je werkkamer. We zijn gek op dingen zelf maken, en we willen van jou ook een ervaren klusser maken. Bekijk alle DIY’s op Wooninspiratie en ga lekker klussen dit jaar!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!