Karwei kunstkerstbomen trends

Dit zijn de kunstkerstbomen trends

Ontdek de kunstkerstbomen trends. Kunstkerstbomen lijken net echt. Geen verschil te ontdekken, en dat is mooi. Groot, blauwgroen, groen of klein: een kunstkerstboom is fijn! Ga deze Kerst voor een duurzame en praktische boom. Zo worden er minder kerstbomen gekapt en heb jij elk jaar een prachtige boom in huis die niet uitvalt. Met deze trendtips kies je heel gemakkelijk jouw ideale kunstkerstboom.

De kunst van het kiezen

De gezelligste feestmaand van het jaar is helemaal af met een kerstboom of feestelijke kersttak in huis. Maak het dit jaar een groot feest binnen en buiten met een duurzame kunstkerstboom. Maar welke zijn er allemaal en hoe moet je de juiste kunstkerstboom kiezen? Wij hebben een aantal trendtips voor je op een rij gezet, zodat meer over kunstkerstboom komt te weten en zo de juiste keuze kunt maken.

Natuurlijke volle kunstkerstbomen

Tegenwoordig zie je bijna geen verschil meer tussen echte kerstbomen en kunstkerstbomen. Zo zijn er bomen met korte en met lange naalden op de takken, en meerdere groentinten verkrijgbaar. Een kortnaaldige kunstboom heeft bijvoorbeeld meer ruimte tussen de takken, ideaal voor veel kerstversieringen, waardoor ze er veel natuurlijker uitzien. Echter dus! Kunstbomen met langnaaldige takken lijken juist weer voller en hebben daardoor minder kerstdecoratie nodig.

Laat de voet van de boom onbedekt

Veel kunstkerstbomen wordt geleverd met een stalen kerstboomvoet, zodat ze goed stevig staan in je huis. Een terugkomende kerstboomtrend is het onbedekt houden van de stijlvolle stalen kerstboomvoet. Plaats juist een feestelijke mand onder de boom voor alle kerstcadeaus of vul deze met sfeervolle kerst accesoires. Wil je de stalen voet toch uit het zicht, plaats dan een kersthuls over de voet van de boom.

Met ingebouwde LED-verlichting

Wat erg handig is zijn de kunstkerstbomen met ingebouwde LED-verlichting voor binnen en buiten. Dubbel duurzaam en je bent lekker snel klaar, want die lampjes plaatsen blijft voor sommigen een jaarlijkse uitdaging. Wil je een kunstboom zonder lampensnoer, dan is daar ook voldoende aanbod in. En ook in de kerstverlichting trouwens.

Gecertificeerde bomen zijn een must

Veiligheid voorop! Alle kunstkerstbomen zijn brandvertragend en officieel NEN-gecertificeerd, wat inhoudt dat alle kunstkerstbomen aan de Europese brandveiligheidseisen voldoen. De kunstkerstboom staat merendeel van de tijd te shinen in je huis met de verlichting aan, dus het is van groot belang dat hier geen brand of oververhitting kan ontstaan. Wist je dat je sinds juli 2022 verplicht bent om je huis te voorzien van rookmelders om brand te voorkomen? Maak je huis een veilig thuis. Hangen er al voldoende rookmelders bij jou thuis?

In vele maten en groottes voor elk huis

Ook voor de tiny houses in ons land zijn er meerdere kleine kunstkerstboompjes met en zonder LED-lampjes. Allemaal zitten ze in een pot, dus die staat direct te shinen in je huis of buiten bij de voordeur. Zoek je liever een grotere boom, dan zijn er ook bomen van 210cm hoog zoals de kunstkerstboom Avoriaz of de kunstkerstboom Grandis Fir van 240cm hoog.

Sneeuweffect op de takken

Ontdek de kunstkerstbomen met een witte waas op de takken. Sneeuw of geen sneeuw buiten met Kerstmis, op sommige kerstbomen en kersttakken zit wel eeuwige sneeuw. En sommigen hebben zelfs ook duurzame verlichting. Wat vind je van de kunstkerstboom Colorado van 180 cm hoog voor binnen? Net echt en met 1068 besneeuwde takken.

Kies voor je eigen kunstboom maken

Een kersttrend die je ook ziet is het maken van je eigen alternatieve kerstboom in de vorm van een tak met een betonvoet. Doe dit jaar echt creatief met kerst met deze toffe DIY. Ook na de kerstdagen is deze kunstboomcreatie een prachtstuk in je huis. En je zelfgemaakte kunstboom is net als een kunstkerstboom goed voor de natuur, je portemonnee en ook nog eens super origineel.

Knutselen met deze kerst ideeën

Aan het einde van elk jaar, wanneer de dagen korter worden, is het altijd een feest om een heerlijke sfeer thuis te creëren vol met gezelligheid en warmte. Een fijne sfeer doet iedereen goed, dus maak er wat moois van binnen en buiten met deze leuke kerst ideeën en sta versteld van je creatieve talent.

Shop de ideale kunstkerstboom!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!