Bij Karwei vind je de perfecte kerstboom voor de feestdagen. Onze Nordmann kerstbomen van topkwaliteit zijn al jarenlang favoriet bij onze klanten. Op deze pagina vind je alles over de kwaliteit en herkomst van onze Nordmann kerstbomen.

Naar de Nordmann kerstbomen

Herkomst en kwaliteit

Onze kerstbomen worden met zorg gekweekt in Denemarken. Het duurt ongeveer 12 jaar voordat een Nordmann van zaadje tot een kerstboom is uitgegroeid. Gedurende deze periode passen we milieuvriendelijke methoden toe, waarbij de velden zo veel mogelijk met rust worden gelaten, afgezien van de jaarlijkse check- of trimbeurt. Zo behouden we de hoogste kwaliteit.

De bomen komen van Europese kwekerijen, waar na het kappen direct nieuwe bomen worden geplant voor de komende jaren. Hierdoor heeft de oogst van kerstbomen geen negatieve invloed op biodiversiteit en leefgemeenschappen, zoals dat wel het geval is bij regulier hout.

Onze Nordmann kerstbomen dragen de volgende keurmerken:

  • Naturbaum Siegel controleert of onze kerstbomen op een milieuvriendelijke manier zijn geteeld.
  • RISE is een kwaliteitskeurmerk die controleert of onze kerstbomen voldoen aan alle wet- en regelgeving.
  • GlobalG.A.P. staat voor Good Agricultural Practice en controleert of onze kerstbomen voldoen aan ten minste 9 van de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties.
  • GRASP staat voor Risk Assessment Social Practice en controleert de sociale situatie en risico's op de werkplaats.

Nordmann kerstboom herplanten

De Nordmann heeft een penwortel, waardoor de boom moeilijk te herplanten is. Bij Karwei vind je over het algemeen dan ook Nordmann kerstbomen zonder kluit. Lokaal bieden wij echter ook potgekweekte Nordmannen aan. Deze zijn met pot en al in de grond gekweekt, waardoor je de 'm makkelijk kunt herplanten. Vraag ernaar bij jouw lokale bouwmarkt.

Jouw kerstboom na de feestdagen

Na de feestdagen zijn er verschillende milieuvriendelijke manieren om een kerstboom zonder kluit af te voeren.

Recyclingprogramma's

Veel gemeenten bieden duurzame recyclingprogramma's aan waarbij de kerstboom wordt opgehaald en verwerkt, bijvoorbeeld door versnippering en compostering.

Composteren

Als je een tuin hebt, kun je overwegen de kerstboom te versnipperen en te gebruiken als compost voor je tuin.

Lokaal hergebruik

Informeer bij lokale autoriteiten organisaties naar initiatieven waarbij kerstbomen worden hergebruikt.

Houtsnippers

Je kunt je kerstboom ook versnipperen en gebruiken als mulch in je tuin.

Door je kerstboom op een milieuvriendelijke manier af te voeren, draag je bij aan het minimaliseren van de impact op het milieu.

Duurzame kerstboom

Karwei verkoopt ook kunstkerstbomen die niet van echt te onderscheiden zijn. Als je een kunstkerstboom in ieder geval 6 tot 10 jaar gebruikt, is deze uiteindelijk duurzamer dan een levende kerstboom. Zorg ervoor dat je een kunstkerstboom van goede kwaliteit aanschaft, zodat hij extra lang mee gaat.

Haal je toch liever een echte boom in huis? Koop deze dan lokaal en zorg ervoor dat je hem na de feestdagen afvoert via de gemeente, versnippert in je tuin of doneert aan een lokaal, duurzaam initiatief. Zo minimaliseer je de milieu-impact van jouw Nordmann kerstboom.

Recent bekeken