6 tips voor een stijlvol én kindvriendelijk interieur – Podcast Woongeluk 2

6 tips voor een stijlvol én kindvriendelijk interieur – Podcast Woongeluk 2

Als je kinderen in huis hebt is het vanzelfsprekend om voor kindvriendelijke maatregelen te kiezen zodat iedereen zich veilig voelt. Maar heb je moeite met het combineren van kindvriendelijk, praktisch én stijlvol? Dan is deze blog jouw uitkomst!

Woongeluk podcast met Jamie Li

In de podcast Woongeluk praten Jet van Nieuwkerk en gast van deze week, Jamie Li, over hoe je kleine ruimtes optimaal benut. Jamie zit goed op haar postzegel op drie hoog. Haar twee kinderen slapen op dezelfde kamer maar met een stapelbed heb je nog genoeg ruimte over voor een bureautje en een speelhoek. De badkamer is laatst een keer onder handen genomen om meer opslagruimte te creëren. Weg met de rondslingerende spullen; troepjes maken je ook in je hoofd ongeorganiseerd. In de podcast beantwoordt Jamie ook de hamvraag: "Hoe kindvriendelijk is jouw huis?". Naar aanleiding daarvan vonden wij het tijd om 6 tips voor zowel een kindvriendelijk als stijlvol interieur op een rij te zetten.

Beluister Podcast #2 De grootste lol op 60 m2 - Met Jamie Li

1. Zorgeloos banjeren met op elke hoek een beschermende tool

Een woonkamer met aan elke wand een stopcontact en een tv die je net iets te veel heeft gekost is niet meteen een plek waar je de kleine zorgeloos rond wilt laten banjeren. Daarom old but gold; stopcontactpluggen. Misschien voor de hand liggend maar oh zo belangrijk! Een andere must have zijn hoekbeschermers. Zo kan er veilig gespeeld worden met tafelpunten en kastjes in de buurt. Deze laagdrempelige maatregelen schelen jou al een hoop stress.

2. Kindvriendelijke stoffen bank

Wil je graag een stoffen bank? Check dan even of je de bekleding kan wassen en of vlekken er makkelijk uit gaan. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een leren bank is heel kindvriendelijk. Leer is makkelijk afneembaar en ook nog super trendy in je interieur. Is jouw droombank een fluwele bank? Geen probleem! Met een zacht fluweelborsteltje masseer je makkelijk vlekken uit je bekleding!

3. Zorgeloos koken met een speelhoek bij de keuken

Als het tijd is om de keuken in te duiken kan het soms best lastig zijn om een balans te vinden in het verdelen van je aandacht. Wat kan helpen is een speelhoek af te bakenen met bijvoorbeeld verf. Dit geeft duidelijkheid en rust waar de plek is om te spelen als er gekookt wordt en als ouder heb je oog op je kindje. Heb je wat meer ruimte en wil je het wat speelser aanpakken? Dan is een speel tipi een gezellige uitkomst. Voor de creatieveling is deze DIY speelhoekje in huis maken een echte aanrader.

4. Stimuleer de creativiteit

Heeft je kleine de drang om zijn creatieve uitspattingen op de muur tentoon te stellen? Als ouder ben je daar natuurlijk niet al te blij mee. Probeer het eens om te draaien en creëer een wand die juist bedoeld is als schilderdoek. Dit papierbehang plaatst de moderne kunst van de kleine Picasso gelijk al in een toepasselijk lijstje. Is een permanent kunstwerk niet helemaal jouw ding? Schoolbordverf is een fijn alternatief.

5. Opruimen doe je samen

De hele dag rondslingerend speelgoed verzamelen en opbergen is niet waar je op zit te wachten. Een stijlvolle mand kan een verzamelplek creëren voor het speelgoed. Laat je kinderen ook een handje meehelpen. Zo stimuleer je ze om zelf hun spullen op te ruimen! Heb je geen extra ruimte over voor een speelgoedmand maar wel ruimte in een ladekastje? Door het handgreepje aan te passen markeer je duidelijk welke la bestemd is voor speelgoed.

6. Buiten spelen

Het duurt nog even voordat het tuinseizoen weer is aangebroken maar het is altijd handig om je te oriënteren. Op de harde tegels spelen is nooit fijn daarom bieden schuimtegels een veilige oplossing en kan je als ouder lekker van het zonnetje genieten. Natuurlijk wil je de tegels wel schoonhuiden van regen en ander vuil en is het handig om ze op te bergen in een kist. Hier hou je makkelijk het buitenspeelgoed buiten opgeborgen en hoef je niet door huis te sjouwen met speelgoed dat onder het zand zit. Een ander leuk idee is het maken van dit kinderhuisje, bij Karwei bouwmarkten laat je gemakkelijk hout om maat zagen met deHout op maat tool. Zo kan je snel aan de slag!

Met deze tips creëer je gemakkelijk een kindvriendelijk en stijlvol interieur en heb jij hopelijk een stuk meer rust in huis als het om de veiligheid van je kindje gaat.

Shop jouw kindvriendelijke interieur

Hoekbeschermers PVC transparant
1 klantreview
Hoekbeschermers PVC transparant. De hoekbeschermers zijn gemaakt van PVC en uitermate geschikt voor kasten en tafels. Hoekbeschermers PVC transparant. De hoekbeschermers zijn gemaakt van PVC en uitermate geschikt vo...
3.
19
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in hoekbeschermer

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!