Geef je keuken een make-over met een likje verf

Geef je keuken een make-over met een likje verf

Interieurstyliste Doortje is de eigenaresse van Thuis bij Door, en samen met Karwei maakt ze hele toffe dingen. In deze blog zie je hoe zij de saaie keuken van haar broer onder handen neemt, en er een hele stijlvolle keuken van maakt. Lees alle stappen van deze leuke make-over, en wie weet is dit wel iets voor jouw keuken. Laat je inspireren door deze kleurrijke keuken make-over van Doortje!

Aan de slag

Dat de keuken van mijn broertje wel een make-over kan gebruiken is wel te zien op de ‘before’-foto’s. Weinig smaak, stijl en sfeer! Zijn wensen voor de nieuwe keuken waren heel duidelijk: een fijne keuken met meer kleur, een warme uitstraling en een stoere touch. Ook een lekkere hangplek om te relaxen met een kop koffie, even te kunnen werken of te ontbijten. Dat komt wel goed!

De keuken kleuren

De muurkleur en de kleur voor de keukenkastjes vormen de basis van deze make-over. Als eerst hebben we de muren en het plafond aangepakt met de donker groene muurverf 3031 van Sikkens (kleurcode P0.05.35). Door de muren en het plafond in dezelfde kleur te schilderen krijgt de ruimte een rustiger geheel, doordat er geen harde contrastlijn meer tussen de muren en het plafond zijn. Mocht je bang zijn dat de ruimte te klein gaat ogen, zorg er dan voor dat je verlichting plaatst die ervoor zorgt dat je de hoogte blijft zien. Vervolgens kregen de keukenkastjes een nieuwe kleur. Deze zijn eerst goed opgeschuurd en daarna zeer grondig ontvet. Na het grondig schuren en boenen zijn de keukenkasten geverfd met Flexa keukenkasten verf, die we hebben laten mengen in de kleur Ral 7003 – Olijf grijs. Een mooie grijze tint met een olijfgroene ondertoon. Hele mooie kleur! Voor de zekerheid heeft ieder kastje drie verflagen gekregen.

Het keuken barretje

De keuken is de gezelligste plek in huis. En daar wil je dan ook een barretje waaraan je kunt wakker worden met een ontbijt en de krant, genieten van je koffie-moment en werken achter je laptop. Heerlijke plek dus! Tijd voor het maken van dit barretje. Met twee massief eiken planken en zwarte plankdragers gingen we aan de slag.

Tip!

Mocht jij dit ook willen gaan doen, dan raad ik je bij een plank van twee meter lang aan om minimaal 4 plankdragers per plank te gebruiken.

Om ook opbergruimte te creëren, hebben we 1 meter boven de bar een tweede plank opgehangen. Beide planken zijn donker gelakt, zodat ze meer in het geheel van de stoere keuken passen. In de bovenste plank hebben we twee gaten geboord voor de verlichting die aan de onderkant van deze plank mooi shinen. Twee fijne barkrukken erbij en heerlijk zitten maar!

Het keuken licht

Licht is erg belangrijk in een ruimte, maar dan moet je het wel goed toepassen. Want verlichting kan een ruimte echt maken of breken. Bij deze make-over wilde ik dat de hoogte van de keukenruimte mooi benadrukt bleef, en dat je echt gezellig aan het barretje kan zitten. Om de hoogte van de keuken te benadrukken hebben we twee messing lampen aan het plafond opgehangen. Deze hangen op verschillende hoogtes, zodat je beide lampen goed kunt zien als je binnenkomt. Ook zorgt dit voor een speels effect. Boven het barretje hangen twee zwarte lampjes die zorgen voor een knusse sfeer en volop gezelligheid.

The finishing touch

Geen echte make-over zonder finishing touch. Bij deze donkere, stoere kleuren passen accessoires met een oranje tint perfect. Oranje komt namelijk extra mooi uit bij deze (donkere) kleuren. Laat zo’n kleur minimaal drie keer in een ruimte terugkomen, op die manier heeft dit een hele verbindende werking. En wie houdt er niet van oranje! Als laatste hebben we de keukengreepjes vervangen met grepen die aansluiten bij de stijl van de nieuwe keuken. Dit lijkt een kleine ingreep, maar zorgt voor een groots effect. De keuken is af, en wat een verschil. Warm, sfeervol en stoer!

Geschreven door:

Doortje Kruisheer

Doortje is interieurstyliste en eigenaresse van Thuis bij Door. Haar passie is het geven van advies en inspiratie voor je interieur. In Amsterdam geniet ze volop van haar huis, die helemaal naar haar wensen is en dat gunt ze iedereen. Maak van je huis de beste plek! In haar blogs deelt Doortje inspirerende interieuradviezen en hele toffe klussen.

Shop de look!

Glazen vaas bruin 2_1
2_1
10.
99
Voordeelpashouders
Aanbieding nog 5 dagen geldig
Alleen in de bouwmarkt te koop

Volg ons en mis niets!