stappenplan

Hoe verf ik mijn keukenkastjes?

Ga je keukenkastjes verven! Zo geef jij de keuken direct een nieuwe look zonder dat je de keukendeurtjes hoeft te vervangen. Nu moet je deze klus natuurlijk wel goed aanpakken, en daar gaan we jou bij helpen met deze klusvideo!

Na het zien van deze Karwei video weet je precies wat je in huis moet hebben aan materiaal voor dit karweitje. Je ziet in de verschillende stappen hoe je het verven van de keukenkastjes het beste kunt aanpakken en welke verf je voor je ondergrond nodig hebt. Laat je 'nieuwe' keuken weer shinen!

deurtjes van keukenkastjes afhalen
stap 1

Maak de deurtjes los

Haal de deurtjes van de keukenkastjes af en schroef de handvatten en de scharnieren ervan af. Zorg ervoor dat er niets meer aan hang- en sluitwerk op de deurtjes zit.

kast deurtjes ontvetten met ontvetter
stap 2

Ontvet de deurtjes

Doe water en ontvetter in een emmer en maak de deurtjes goed schoon met dit mengsel.

houtvuller aanbrengen met paletmes
stap 3

Maak het oppervlak mooi strak

Werk beschadigingen weg met houtvuller en schuur alle oppervlakte die je wilt gaan schilderen licht op met fijn schuurpapier.

grondverf aanbrengen op houten kastdeur
stap 4

Breng grondverf of primer aan

Ga je op kunststof schilderen? Gebruik dan speciale primer als onderlaag. Schilder je op hout, dan kan je grondverf gebruiken. Verf alle keukenonderdelen met een roller. Schuur alles - als het droog is - licht met fijn schuurpapier (korrel 180) voor een betere hechting.

Keukenkastjes wit verven met kwast
stap 5

Verf de keukenkastjes

Plak als goed af voordat je de keuken gaat schilderen, zoals de muur langs het keukenblok en eventueel de plint en het aanrechtblad. Verf vervolgens de deurtjes met een kwast en roller. Vergeet de zijkantjes niet!

tweede laklaag aanbrengen met roller op keukenkastje
stap 6

Breng een tweede laag aan

Schuur nogmaals met korrel 180 de eerste laag licht op en neem alles af met een microvezeldoekje. Schilder vervolgens de tweede laklaag op de keukenkastjes.

keukendeurtjes monteren op keukenkastjes
stap 7

Hang alles weer op z'n plek

Bevestig de scharnieren en handgreepjes weer op de keukendeurtjes en monteer de deurtjes op de keukenkastjes. Geef de keuken nog een extra twist met nieuwe greepjes op de vers geverfde keukenkastjes. Tijd om te kokkerellen! Wat eten we vanavond?

Meer klusadvies

hoe-moet-je-kitten-Thumbnail
Hoe kit ik naden of kieren dicht? stappenplan
Muur verven - thumbnail
Hoe schilder ik een muur? stappenplan
Kozijnen schilderen - thumbnail
Hoe schilder ik houten kozijnen in mijn huis? stappenplan
Houtwerk buiten schilderen - thumbnail
Hoe schilder ik het houtwerk buiten? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in