KARWEI | Nachtkastjes pimpen met marmerlook plakfolie

Mini make-over: Nachtkastjes pimpen met marmerlook plakfolie

Mijn naam is Elisah Jacobs a.k.a. Interior Junkie, omdat wonen voor mij verslavend werkt! De woonmaand staat voor de deur en dat betekent dat ik voor Karwei weer mini make-overs ga doen bij mijn trouwe followers. Na de mini make-over van een relaxhoekje in de babykamer van Ajgul ging ik bij Liselotte aan de slag. We toverden samen in een handomdraai haar tweedehands nachtkastjes om tot iets moois met marmerlook plakfolie. Is me toch leuk geworden...

Ik wilde al tijden iets pimpen met plakfolie en was helemaal in mijn nopjes toen ik aan de slag mocht bij een van mijn lieve followers. Mijn oproepje om je aan te melden voor mijn drie mini make-overs bleek razend populair. Liselotte meldde zich aan voor de DIY met marmerlook plakfolie. Deze shoot kwam precies op tijd, want niet lang geleden verhuisde ze met haar gezin naar een andere stad. Tijd om haar nieuwe slaapkamer af te maken met deze mini make-over.

stap 1

Ontvetten

De stap die vaak wordt vergeten, maar o zo belangrijk is, anders plakt de folie niet goed. Je hoeft echt geen ammoniak erbij te pakken; wij gebruikten een beetje schoonmaakmiddel. Let erop dat je het oppervlak wel goed droog maakt na het ontvetten.

stap 2

Meten

Meet het oppervlak van je meubelstuk naar keuze en teken het uit op de plakfolie. Het fijne van de decorfolie is dat er achterop een soort van meetlat te vinden is, hoewel ik er zelf nog een liniaal bij pakte om alles netjes uit te tekenen.

stap 3

Uitknippen

Je bent er bijna! Het enige wat je nog moet doen, is uitknippen. Dat kan met een stanleymesje en een liniaal voor een extra strakke lijn of gewoon met een schaar. Ik deed dat laatste en dat ging prima.

stap 4

Plakken

Het meest spannende moment, want de kunst is om de plakfolie erop te plakken zonder dat deze luchtbelletjes vertoont. Een rakel (een soort van mini ramenwisser) is dan ook ideaal want het strijkt de folie meteen glad, veel beter dan dat je het met de hand doet. Je begint met een klein stukje plakfolie, waarna je met de rakel het meteen glad op het oppervlak strijkt terwijl je de folie steeds een stukje verder uitrolt.

stap 5

Afstylen

Het allerleukste van de mini make-over is natuurlijk de twee nachtkastjes van Liselotte pimpen met de nieuwste wooncollectie.

Zo blij met het eindresultaat!

Super leuk om te zien dat je twee oude kastjes nieuw leven kunt inblazen met een beetje plakfolie. Liselotte was er in ieder geval erg blij mee: "Al eerder was ik van plan onze nachtkastjes te upgraden met marmer plakfolie. Ik had het idee dat dat erg moeilijk zou zijn. Met de juiste benodigdheden bleek het eenvoudig aan te brengen. Het geeft de robuuste nachtkastjes net dat wat ze nodig hebben, een luxe chique uitstraling. Deze bijpassende accessoires maken het geheel af. Ik ben erg blij met het mooie resultaat. Ontzettend bedankt Elisah!"

Shop de items

Tafellamp Mendo antraciet
Uitstekend beoordeeld
5 klantreviews
Tafellamp Mendo is een een must have voor jou interieur. Deze tafellamp van mat glas met ribbels komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. Door de glazen kap wordt het lic... Tafellamp Mendo is een een must have voor jou interieur. Deze tafellamp van mat glas met ribbels ...
19.
95
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in tafellampen

Geschreven door:

Elisah Jacobs

Hi, ik ben Elisah, eigenaar van interieurplatform Interior Junkie. Ik blog en vlog over alles wat met wooninspiratie te maken heeft, zoals hometours, DIY's en make-overs. Niet alleen voor ons eigen huis, maar ook voor die van anderen. Ik hou van werken met veel kleur en patronen en heb een voorliefde voor kunstig behang. Naast het inspiratiegedeelte geef ik ook online interieurstylingcursussen. Voor KARWEI maak ik regelmatig DIY’s en geef ik stylingtips voor huis en tuin.

Volg ons en mis niets!