Lambrisering op een muur achter een plant

Inspiratie voor lambrisering verven

Zoek jij een manier om een kamer extra sfeervol te maken? Lambrisering kan dan dé oplossing zijn. Je kunt zelf een lambrisering maken met lambrisering panelen, maar je kunt ook het optische effect van een lambrisering creëren door een baan op je muur te verven. Zo kun je een ruimte groter of hoger laten lijken, maar je kunt de kamer ook juist knusser laten aanvoelen. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over een lambrisering verven.

Wat is een lambrisering verven?

Een traditionele lambrisering wordt gemaakt met het behulp van (houten) panelen. Maar er zijn meerdere materialen mogelijk. Zo kan je ook een lambrisering van behang maken of zelfs kiezen voor een lambrisering met leren wand. Tegenwoordig is de geverfde variant van lambriseringen erg populair.

Ga je een lambrisering schilderen? Dan geef je de onderkant van een muur een andere kleur dan de bovenkant. Qua kleur kun je twee contrasterende kleuren gebruiken als je het er echt uit wilt laten springen, maar één kant verven en de andere kant wit laten zorgt ook voor een mooi resultaat.

Door een lambrisering te verven in de hal, woonkamer of slaapkamer kun je de ruimte groter laten lijken. De hoogte van de lambrisering bepaal jij zelf. Vaak wordt er een hoogte van 1.20 meter aangehouden, maar hoger of lager kan ook.

Inspiratie voor een geverfde lambrisering

Een lambrisering schilderen kan eigenlijk in elke ruimte in huis. Zelfs een lambrisering bij de trap verven is een mogelijkheid. Dit kan jouw hal een geweldige uitstraling geven. Maar je kunt een lambrisering ook gebruiken om een ruimte groter of hoger te laten lijken. We vertellen je hoe je dit doet.

Lambrisering verven in de hal voor een optisch hoger gezicht

Vind jij jouw hal wat te laag ogen en wil je hier eenvoudig wat aan doen? Een lambrisering verven is dan een goede optie. Hoe hoog je lambrisering verft, heeft namelijk een groots effect op een ruimte. Lage lambrisering laat een ruimte hoger ogen. Schilder de lambrisering op maximaal een derde van de muur. Of kies voor verticale lambrisering in plaats van horizontale lambrisering. Ook dit laat de ruimte hoger ogen.

Woonkamer ruimer laten lijken door het verven van een lambrisering

Een lambrisering verven in de woonkamer is een goede manier om de kamer ruimer te laten lijken. Je kunt hiervoor één muur van de woonkamer voorzien van een horizontale lambrisering, maar alle muren is ook mogelijk. Kies het liefste voor lichte kleuren, omdat deze de ruimte ook optisch groter laten lijken. Laat de bovenste kleur van de muur doorlopen in het plafond voor een optimaal effect.

Wil je de woonkamer juist knusser laten lijken in plaats van ruimer? Kies er dan voor om hoge lambrisering te verven.

Ton-sur-ton: lambrisering verven met twee kleuren binnen dezelfde kleurfamilie

Lambrisering schilderen doe je eigenlijk altijd met twee kleuren muurverf. Vaak wordt er gekozen voor een wittint gecombineerd met een andere (opvallende) kleur. Maar ton-sur-ton lambrisering is ook een geweldig idee.

Bij ton-sur-ton kies je twee kleuren uit dezelfde kleurfamilie. Verf bijvoorbeeld de bovenkant van de muur lichtgroen, terwijl je de lambrisering in donkergroen aanbrengt. Of kies voor de luxe combinatie van lichtblauw met donkerblauw. Wil je het geheel liever wat neutraler houden? Lichtgrijs en donkergrijs of beige en wit zijn ook mooie combinaties voor een ton-sur-ton lambrisering.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!