Houten kistjes als alternatief voor een nachtkastje

Het alternatief voor een nachtkastje

Nachtkastjes ideeën, ze zijn er genoeg, maar vind dan maar eens hét perfecte nachtkastje. Ik heb er altijd een beetje een haat-liefdeverhouding mee. Negen van de tien keer is het ontwerp net niet wat ik zoek, is het kastje te laag of heeft het weer te weinig opbergruimte. Daarom bedacht ik zelf een alternatief voor een nachtkastje en ging ik aan de slag met een houten kist!

Een houten kist als nachtkastje

Dan gaan we toch gewoon zelf aan de slag! En nee, daar heb je dit keer geen klusvaardigheden voor nodig. Met een aantal leuke houten kistjes, bouw je zo je eigen nachtkastje.

Nachtkastjes ideeën

Voor het maken van dit nachtkastje heb je drie setjes houten kistjes nodig of kies andere leuke opbergmogelijkheden die je speels kunt neerzetten. Je kunt natuurlijk ook zelf houten kistjes maken en ze een kleur geven die jij mooi vindt. Voor een speelser effect heb ik gekozen om een set witte kistjes te gebruiken. Het leuke aan dit systeem is dat je het kastje zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt! (*plant, kledinghanger en katoenen zak zijn eigen bezit).

Opbergruimte in je nachtkastje

De vakjes van het nachtkastje zijn ideaal om allerlei spulletjes in op te bergen en er blijft zelfs nog ruimte over om ook nog wat leuke accessoires neer te zetten. Op een nachtkastje mag een fijn lampje om te lezen natuurlijk ook niet ontbreken!

Wanddecoratie en meer DIY-ideeën

Gebruik ook eens de muur om je spulletjes op te bergen. Hang een kledinghanger met een spijker op, en voilá; daar is je zelfgemaakte tijdschriftenhouder. Om de sfeer op de slaapkamer helemaal af te maken, heb ik gekozen voor een toffe kralen hanglamp. De kistjes en de lamp hebben dezelfde houttint en dat zorgt voor een mooi geheel!

Dit is een erg simpele DIY-klus, maar er bestaan meer leuke DIY-ideeën voor de slaapkamer. Zo kun je ook zelf een houten hoofdbord voor achter je bed maken of hang een kleed op als wanddecoratie in de slaapkamer!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!