Herinneringen bewaren in huis: zo maak je er een mooie plek voor

Herinneringen bewaren in huis: zo maak je er een mooie plek voor

Herinneringen zijn er om te koesteren. Van een lieve brief en het vintage theekopje van oma tot je vakantiesouvenirs en de foto’s van mooie momenten en mensen. Ze verdienen een mooie plek in huis. Dit zijn de stijlvolle ideeën om herinneringen te tonen, voor kleine en grotere huizen.

Als je herinneringen een mooie plek in huis geeft, krijgt je interieur een persoonlijk tintje. Je wordt herinnerd aan mooie momenten en het laat zien wie je bent en waar je van houdt. Win-winsituatie!
Zes manieren voor het bewaren van herinneringen, voor ieder formaat huis en elke portemonnee:

Tip 1. Wisselende tentoonstelling

Als je weinig ruimte hebt, is een stolp in huis al een echte blikvanger. Meer ruimte? Groepeer dan meerdere stolpen. Gebruik daarvoor verschillende formaten van hetzelfde type stolp. Een stolp met een neutrale basis, zoals zwart, hout of kurk, leent zicht hier goed voor. Zo blijft het geheel rustig en gaat de aandacht naar de inhoud. Wissel af en toe (een deel van) de inhoud en ta da: je eigen tijdelijke tentoonstelling.

Tip 2. Glazen huis

Dit glazen huisje komt overal tot zijn recht. Het is stijlvol, tijdloos en past in elke woonstijl en ieder formaat huis. Slimme tip in het geval van een kleiner budget of bij weinig vierkante meters: vul de box tijdens feestdagen met decoratie die je al in huis hebt. Zo heb je altijd een blikvanger in huis. Met kerst maak je bijvoorbeeld een winters tafereeltje met leuke bosdiertjes, een takje kerstgroen en een plukje watten als sneeuw.

Tip 3. Mooi op de muur

Deze mooie plek voor je pronkstukken kan je net zo groot maken als jouw woning toelaat. Met een plaat MDF, een paar latten en verf in een kleur die bij jouw interieur past, maak je snel en simpel een DIY fotowand in je huis: voor steeds wisselende exposities van dierbare familieherinneringen.

Tip 4. Ik zou je het liefste in een…

Gebruik een glazen doosje als bewaarbox. Omdat het doorzichtig is, kan je het op veel plekken gebruiken en laat het zich makkelijk combineren. Klein behuisd? Leg het op een stapel boeken, gangkastje of wandplank. Meer ruimte? Plaats het op een centrale plek als blikvanger of gebruik meerdere formaten naast elkaar.

Stylingtip:

maak een stilleven door grotere voorwerpen naast kleinere te leggen. Contrasten, in materialen, kleuren en structuren, maken het interessant. Een oude lepel naast een stukje stof bijvoorbeeld. Let bij het maken van je compositie op het lijnenspel. Mooi als er afwisseling in de grootte van de voorwerpen zit en deze samen toch een geheel vormen.

Tip 5. Lijstje erom

Niet zoveel plek in huis om iets neer te zetten? Hang herinneringen op. Er zijn lijstjes in allerlei soorten en maten die je hiervoor kan gebruiken:
- Aan een fotolijst met een waslijn en - knijpertje kan je foto’s en kaartjes hangen, maar ook sieraden, souvenirs en andere kleine dierbare voorwerpen.
- In een 3D-lijst kan je net iets meer kwijt, zoals die eerste babyslofjes.
- Een houten dubbelzijdige lijst is perfect voor platte voorwerpen als briefjes en bladeren.

Tip 6. Op een presenteerblaadje

Een makkelijke en goedkope manier om herinneringen een plek te geven: groepeer ze op een mooi dienblad of tray. Gebruik een bord met een bijzondere vorm zoals een exemplaar van keramiek met terazzo look, een groot houten bord of een grijs onderbord van metaal. Zet er items op met verschillende hoogte en groottes, dat houdt het speels. Combineer met theelichtjes, kaarsen, groene plantjes en glazen vaasjes. Supersimpel en makkelijk van plek te verhuizen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!