Hal verven: bekijk de kleurrijke make-over van InteriorJunkie

Tijd voor mijn derde make-over voor KARWEI! Mijn naam is Elisah Jacobs a.k.a. Interior Junkie, omdat wonen voor mij verslavend werkt! Karwei heeft mij gevraagd om verschillende make-overs te realiseren. Deze make-over stond eigenlijk gepland bij een vriendinnetje thuis maar tijdens de social distancing kan ik natuurlijk niet elders klussen. Wat te doen? De kleurrijke hal die ik voor ogen had in mijn eigen huis toepassen. Zit jij door het coronavirus noodgedwongen ook meer thuis dan ooit? Dan is dit het moment om zelf aan de slag te gaan met deze DIY voor een two-tone muur.

De hal op de eerste verdieping was wit, zeer wit. Tijd om hier iets aan te doen, aangezien ik regelmatig witte muurtjes in huis vervloek. Kleur moest er komen en dan het liefst een rozetint die mooi matcht bij onze roze trapbekleding. Hoe leuk zou een two-tone muurtje zijn? Vooral ook omdat ik maar niet kon kiezen tussen twee kleuren.

In eerste instantie had ik voor ogen om de two-tone muur te maken met sierlijsten. Maar eenmaal bezig kwam ik erachter dat ik het toch niet mooi genoeg vond voor in mijn hal. Het sloot gewoon niet mooi aan bij de trapleuning, dus besloot ik na het schilderen een two-tone muur te creëren d.m.v heel strak afplakken. Is nog veel mooier geworden uiteindelijk!

Voorbereiden
stap 1

Voorbereiden

De eerste belangrijke stap voor het schilderen van je muur is alles goed ontvetten en al het houtwerk en het plafond afplakken. Dat vind ik vaak het minst leuke klusje, maar als alles er eenmaal goed op zit, dan heb je er geen omkijken meer naar en kun je je muren strak verven zonder dat je per ongeluk het plafond of houtwerk meeneemt. Een goede voorbereiding...

Afplakken voor een strak lijntje
stap 2

Afplakken voor een strak lijntje

Qua hoogte ging ik uit van de subtiele lambrisering rechts in de hal. Die hoogte hield ik aan voor de muur links. Met een waterpas in de hand zorgde ik ervoor dat de tape kaarsrecht op de muur plakte. En nu komt het geheim voor een super strak lijntje. Omdat de bovenste muur zachtroze is, verf ik eerst een lijntje in deze tint aan de onderkant van de tape. Hoe strak je ook plakt, er komt altijd nog een beetje verf onder de rand van de tape, no matter what. Door de tape eerst te verven met de warmroze tint, sluit ik de tape als het ware af. Eventjes laten opdrogen en erna verven met de paarse verf. Als je de tape er dan afhaalt, komt er een SUPER strak lijntje tevoorschijn.

Tip!

Kun je niet kiezen tussen twee kleuren? Ga dan voor een two-tone muur!

De radiator ook maar even doen
stap 3

De radiator ook maar even doen

Een tip voor iedereen die de muur een kleurtje geeft, is om niet de radiator te vergeten. Ik vond het ding altijd een doorn in het oog in de hal. Door hem in dezelfde tint als de onderste baan te verven, valt hij meteen een stuk minder op. Voor het schilderen, verfde ik 'm nog eerst met een primer zodat de verf beter pakt. Na twee lagen was hij weer als nieuw én in een mooi, kek jasje.

Afstylen maar
stap 4

Afstylen maar!

Mijn hal miste nog een persoonlijke touch, dus ging ik in de weer met een kunstwerk van bladgoud van ons gezinnetje. Die hing ik boven de muur van de radiator. Dat is meteen goed boven komen, toch? Tot slot hing ik een ronde spiegel links op de muur, zodat de hal optisch meteen een stuk ruimer oogt. Het zwarte jasje steekt zo lekker af tegen dat kleurrijke op de muur. Heel blij mee.

Benodigdheden

Materialen (5)
Gereedschappen (4)

Ook zo'n two-tone muur?

Manlief vond het echter wat minder dat zijn hal 'Fristi-roze' werd. Ik heb hem na de make-over een hele dag niet gezien...! Maar ik? Ik ben er heel erg blij mee en toef verdacht vaak in de hal met een kopje thee. Zo gaaf vind ik het geworden. Bekijk vooral ook nog even alle voor- en nafoto's van mijn hal hieronder. Heel benieuwd wat jullie van deze DIY two-tone muur in de hal vinden en of jullie zelf ook zoiets in huis hebben.

Shop deze stijl:

Geschreven door:

Elisah Jacobs

Hi, ik ben Elisah, eigenaar van interieurplatform Interior Junkie. Ik blog en vlog over alles wat met wooninspiratie te maken heeft, zoals hometours, DIY's en make-overs. Niet alleen voor ons eigen huis, maar ook voor die van anderen. Ik hou van werken met veel kleur en patronen en heb een voorliefde voor kunstig behang. Naast het inspiratiegedeelte geef ik ook online interieurstylingcursussen. Voor KARWEI maak ik regelmatig DIY’s en geef ik stylingtips voor huis en tuin.

Volg ons en mis niets!