Gezellig interieur

Een gezellig interieur creëer je zo

Etentjes met vrienden, ontbijten op zondagochtend of een avondje voor jezelf: je huis is dé plek waar dit allemaal gebeurt. Daarom is een warme sfeer in huis extra belangrijk. Hoe creëer je dit? In deze blogpost deel ik met jullie hoe je met slechts een paar items een knusse sfeer in huis kunt creëren!

Kussens en plaids op de bank

Een gezellig interieur vraagt aan warme materialen en tinten. Als basis had ik al roze en groentinten in huis. Om de warme sfeer wat te versterken heb ik daar ook oranje en wijnrode tinten aan toegevoegd. Zoals je op de foto hierboven ziet blend mijn hond Rocco mooi in het interieur (daar heb ik ‘m niet op uitgezocht hoor). Ook met een paar nieuwe kussentjes heb je zo een hele andere look in huis. Ik koos onder andere voor een gestreept kussen en een velvet kussen van Karwei met een subtiel borduursel. Door deze mix aan materialen en prints krijg je een mooi en speels geheel op de bank. Hoe meer plaids, vachtjes en zachte materialen, hoe beter!

Gezellig de kaarsjes aan

Het eerste wat bij me opkomt als ik denk aan een warme sfeer zijn kaarsen. Echte sfeermakers! Van dinerkaarsen en stompkaarsen, tot waxinelichtjes en geurkaarsen. Mix verschillende vormen en maten door elkaar voor een speels effect. Ook wat betreft de kaarsen koos ik voor warme tinten zoals wijnrood en oranje.

De stippenplant

De Begonia Maculata plant, ook wel de stippenplant genoemd, geeft mij het hele jaar door een warm gevoel door de kleuren van het blad. De groene bovenkant van de bladeren zijn - zoals de naam al zegt - bezaaid met stippen. De onderkant van het blad heeft een warme rode/oranje gloed. Regelmatig zijn er bij Karwei planten te koop, zoals ook deze stippenplant. De plant staat op mijn salontafel in een terracottapot die ik zelf met een restje verf geschilderd heb. Dit is een fijne budgettip om elke pot perfect in je interieur te laten passen! Heb je geen restjes verf meer staan? Je kan ook een klein verfpotje kopen, bijvoorbeeld van Le Noir & Blanc, om je bloempot mee te schilderen.

Sta je te popelen om zelf aan de slag te gaan? Veel succes met het creëren van een gezellig en knus interieur.

Liefs,

Tanja

Misschien vind je dit ook leuk:

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!